Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bruges-la-Vivante: hip & happening in Bruges

Door kora-lee op 26.03.2015

Tegenwoordig woon ik dan wel in ’t Stad, Brugge die Scone is en blijft my hometown. Oké, het wemelt er van de Aziatische toeristen met fototoestel/iPhone/iPad/ ... in de aanslag, de kitscherige kant- en chocoladewinkeltjes zijn alomtegenwoordig en Brugge lijkt soms wel een middeleeuws openluchtmuseum waar de tijd is blijven stilstaan.

Maar Brugge is meer dan enkel belfort, begijnhof en Bloedkapel. Achter de clichématige postkaartjesfaçade gaat wel degelijk een bruisende stad schuil. Je hoeft enkel te weten waar je moet zoeken. Bruges-la-Morte, you say? Think twice! Op deze plekken is Brugge alvast springlevend!  

Where to Stay


Foto © Hotel Marcel

Een romantisch weekendje Brugge is altijd een goed idee, maar je wil uiteraard niet in de aap gelogeerd zijn. Bij Hotel Marcel (Niklaas Desparsstraat 9) zit je zeker goed: geen oubollig bloemenbehang en dito beddengoed, maar strak ingerichte kamers met  op-en-top Brugse muur-/plafondstickers. Een trendy, karaktervol hotel (mét eigen café!) in een modern jasje. 


Foto © B&B La Suite.

Een ander pareltje is B&B La Suite (Langestraat 126), een gezellige design-B&B met 3 suites in hartje Brugge, die je meteen ook een tafeltje aanbiedt bij sterrenresto’s Sans Cravate en Hertog Jan.

Where to Eat


Foto © Cityzine.

Of je nu zin hebt in tasty tapas of een volledig viergangenmenu met een flinke dosis creativiteit én rock-’n-roll, Rock-Fort (Langestraat 15) is de place to be. Qua sfeer waan je je bijna op het Antwerpse Zuid, maar dan is er die heerlijk West-Vlaamse no-nonsenseaanpak van chef Hermes Vanliefde. Stelt nooit teleur! Bijkomend pluspunt: de beste gin-tonics van Brugge!


Foto © Sanseveria.

Eerder zin in een snelle hap? Sanseveria (Predikherenstraat 11) is een sfeervolle bagelbar waar je terecht kan voor knapperige bagels in alle geuren, kleuren en smaken. Maar ook voor verse slaatjes, huisgemaakte quiches, dagverse soep en delicious baked goods ben je bij Sanseveria aan het juiste adres. Voor je het weet, blijf je er een hele namiddag zitten!


Foto © Vero Caffè.

Do I like coffee? Only with my oxygen! Doet de geur van versgemalen koffie je door de knieën gaan en ben je geen mens voor je je ochtendkoffie hebt gedronken? (check & double check!) Begin dan je dag bij Vero Caffè (Sint-Jansplein 9).

Op een boogscheut van mijn vroegere middelbare school vind je een uitgebreide koffiekaart, een retro huiskamerinterieur (mét sanseveria’s uiteraard) en supervriendelijke barista’s: need I say more? Oké, misschien nog dit dan: they got a white chocolate cake there that’ll kill ya! Misschien toch maar beter dat Vero Caffè er ‘in mijn tijd’ nog niet was!


Foto © Oyya

Op zonnige dagen smaakt niets beter dan een lekker ijsje. Bij Oyya (Noordzandstraat 1) kan je terecht voor de origineelste (en lekkerste!) smaken. Stroopwafels, panna cotta met aardbeien of strawberry cheesecake: je kan het zo gek niet bedenken of Oyya maakt er heerlijk roomijs van. En ook de liefhebbers van froyo en versgebakken suikerwafels blijven hier niet op hun honger zitten.

Where to Shop


Foto © A Suivre.

A Suivre (Noordzandstraat 58) hoeven we allang niet meer voor te stellen: de fashionable multibrandstore heeft met winkels in Gent, Brussel, Knokke, Kortrijk en Roeselare niet alleen België maar ook onze harten veroverd. Hoe kan het ook anders, met merken als Ba&sh, Clio Goldbrenner, N°21 en veel andere? Een verplichte halte voor elke zichzelf respecterende fashionista!


Foto © Butik.

Heb je een zwak voor tijdloze, minimalistische mode? Spring dan zeker eens binnen bij Butik (Academiestraat 12). Je vindt er de mooiste Scandinavische merken (Filippa K, Won Hundred, Designers Remix…) voor zowel mannen als vrouwen.  


Foto © Goûts et Couleurs.

Liefhebbers van Scandinavisch design, leuke interieurspullen & fijne hebbedingetjes kunnen dan weer hun hartje ophalen bij Goûts et Couleurs (Ezelstraat 16). 


Foto © The Lodge.

Stoere mannen met een hart voor mode zullen ongetwijfeld hun gading vinden bij The Lodge (Langestraat 50). Ruige kledij met een hoog hipstergehalte, maar met een knipoog!

Topfoto © Pinterest.

page loaded