Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

How a model survives Fashion Week

Door Bieke op 13.03.2015


© flare.com

4 weken lang stond alles in het teken van la mode. Hele steden op hun kop, exclusieve venues vol met fashion royalty om de shows te bekijken, straten waren gevuld met cool kids, fotografen en modellen. Die laatste zijn uitendelijk the busiest of them all.

Ze lopen gemakkelijk meer dan 5 shows op 1 dag, vertegenwoordigen probleemloos de verschillende visies van de ontwerpers, en dit alles terwijl ze er tussendoor completely fawless uitzien. De grootste vraag die ik me dan stel is: how?!

Ik heb wat detective work verricht en vond de beste tips & tricks van the models themself om fashion weeks door te komen.

Dress the part


© Pinterest

Fashion week is naast de runway shows all about street photography. Modellen weten als geen ander dat het belangrijk is hoe je op een foto over komt. Vandaar, de biggest advice die ik je kan geven: dress like a supermodel.

Eigen aan hun stijl is een zekere nonchalance, een 'I just got out of bed' look. Maar dan wel met designer pieces, uiteraard.

Eat!


© Pinterest

Het stigma dat modellen niets eten is so 90s and untrue. Als je van 5 u 's ochtends tot middernacht rondhuppelt is het onmogelijk om dat zonder enige voeding te doen.

Elke langbenige amazone heeft haar eigen food routine, maar er zijn toch grote overeenkomsten. Ze zweren allemaal bij avocado, zalm, granola bars en eieren.

Clean face, clean hair, clean everything


© Pinterest

Zo veel verschillende shows, zo veel verschillende looks… Bij de ene designer worden de dames een afro en heavy make up aangemeten, bij de volgende show moet alles strak gestyled zijn en komt er een totaal andere beauty look aan te pas.

De huidjes en de haardossen van the models krijgen het zwaar te verduren tijdens het mode seizoen. Vandaar dat ze tijdens hun vrije tijd zo ver mogelijk weg blijven van allerlei soorten cosmetica.

Coffee, coffee, coffee & water


© Pinterest

Om hun huid en haar zo veel mogelijk te boosten, drinken les mademoiselles enkel water, fresh juices en koffie. Alcohol is uit den boze, no one needs a hangover at the Chanel show.

Sleeping beauty


© Pinterest

Last but not least, de modellen overleven de fashion heisa dankzij slaap. Je lichaam rust gunnen zodat het zichzelf kan opladen is uiteindelijk het beste wat je kan doen!

Met medewerking van Laura De Beir

page loaded