Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Dag van de Slaap

Door Koen op 13.03.2015

Vandaag vindt voor de 8ste maal de jaarlijkse WereldSlaapDag plaats. Dit jaar is het thema Sleep well, grow healthy”. Een gezonde levensstijl vraagt om een goed slaapritme, zowel voor kinderen als volwassenen. Time for a little beautysleep?

Veel mensen onderschatten het belang van een goede nachtrust. Wie ’s nachts goed slaapt, voelt zich overdag energiekproductief en vrolijk. Volwassenen slapen het best 7 à 8 uur per dag. Tegenwoordig hebben volwassenen vaak  problemen om hun slaapritme te onderhouden. Denk maar aan stress op het werk, een noodzakelijke body fit workout voor het slapengaan of een snurkende hubbie. Gelukkig bestaan er heel wat tips and tricks voor een zalige nachtrust.


© Woody

Als absolute marktleider in België met ruim 550 verkooppunten in de Benelux, heeft Woody heel wat ervaring met slapen. Speciaal voor de WereldSlaapDag hebben zij 10 handige tips uitgeschreven voor de slapeloze fashion addicts onder ons.

  1. Neem de tijd om te slapen. Hou hierbij rekening met de individuele slaapbehoefte per leeftijd.
  2. Maak een middagdutje niet langer dan 45 minuten.
  3. Vermijdt overmatig alcoholgebruik en rook niet in de laatste 4 uur voor je gaat slapen.
  4. Vermijdt cafeïne in de laatste 6 uur voor bedtijd. Dit houdt ook thee, frisdrank en chocolade in.
  5. Vermijdt zwaar, pittig of zoet voedsel in de avond. Een lichte snack kan wel.
  6. Beweeg regelmatig maar niet vlak voordat je naar bed gaat.
  7. Zorg voor een goed bed, matras en dekbedovertrek.
  8. Ventileer de slaapkamer, zorg voor een goede kamertemperatuur en draag zweetabsorberende nachtkledij.
  9. Creëer een donkere, comfortabele en stille omgeving.
10. Gebruik je bed om in te slapen en dus niet als kantoor of tv-ruimte.


© Woody

Wait a minute! We hebben nog meer leuk nieuws! Als jij ook zo verzot bent op all the pretty nightwear van Woody, dan is het your lucky day! Klik hier om deel te nemen aan onze wedstrijd "Win een onesie van Woody!"  En wie weet win jij wel een goodie van Woody! wink 

Droom zacht!

Met medewerking van Mrieke Peeten

page loaded