Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Nieuwe Master Accessoires @ La Cambre

Door Bieke op 08.03.2015

Wat hebben Eddy Anemian, Olivier Theyskens, Cédric Charlier & Kim Stumpf met elkaar gemeen? Deze toptalenten zijn allemaal oud-studenten van de prestigieuze Brusselse kunst- & designschool La Cambre.

La Cambre staat vooral bekend om zijn internationaal gerenommeerde modeafdeling, maar naast stylisme & modeontwerp kan je er ook andere richtingen volgen: textieldesign, industrieel design, scenografie …  noem maar op.

Vanaf september 2015 wordt daar een nieuwe opleiding aan toegevoegd: de Master Accessoires. Deze nieuwe masteropleiding is - in tegenstelling tot wat je zou denken - geen concrete technische opleiding. Je leert er met andere woorden niet hoe je zelf handtassen, schoenen, juwelen of andere accessoires moet maken. Wat je er wél leert is hoe accessoires gecreëerd en geproduceerd worden, wat je er allemaal mee kan doen en hoe je ze precies kan gebruiken.


© Rharris

De Master Accessoires is de 1ste van zijn soort in Franstalig België. De opleiding richt zich vooral op wie de mode-, design- en podiumkunstenwereld wil ingaan, en wil hen vooral de veelzijdigheid en de mogelijkheden van accessoires tonen aan de hand van verschillende cursussen, stages & projecten.

Lijkt dit echt een kolfje naar je hand en sta je te popelen om de ins & outs van accessoires te leren kennen? Ga dan zeker eens langs tijdens de opendeurdagen van La Cambre op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart 2015. Ben je helemaal overtuigd van deze nieuwe Master Accessoires? Stel dan snel je dossier samen en schrijf je vóór zondag 5 april 2015 in op de site van La Cambre. Good luck

Foto's © La Cambre, WikiMedia.

Met medewerking van Kora-Lee Lust.

page loaded