Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The oscars are here to come!

Door Koen op 19.02.2015

Op zondag 22 februari 2015 zijn het de Oscars. De belangrijkste filmprijzen in the world! Wie zal er weer een paar beeldjes op zijn schouw mogen zetten? Mmm, dat weten we nog niet, maar wel naar wie het uitkijken wordt.

De grootste favorieten voor the Oscars zijn Birdman en The Grand Budapest Hotel. Met elk 9 nominaties op zak zit de kans er dik in dat de crew de champagne die avond doet ontploffen. Ze zijn wel beiden genomineerd voor de grootste trofee, die van beste film. Niet vechten jongens, er zijn nog 8 andere beeldjes te winnen.


© wired.com 

Birdman is een zwarte komedie over een voormalig superheldenacteur die zijn carrière nieuw leven wil inblazen in New York.


© nypost.com 

The Grand Budapest Hotel gaat over de hilarisch, legendarische conciërge van het Grand Budapest Hotel en zijn piccolo Zero Moustafa.

Boyhood, de grote winnaar van de Golden Globes is 6 keer geselecteerd.


© www.cotidianul.ro


© latavernadelmar.blogspot.com & huftingtonpost.com

De wondermooie Française Marion Cotillard is genomineerd voor beste actrice voor haar rol in Deux jours, une nuit van de Belgische broertjes Dardenne. Ze neemt het o.a. op tegen andere beauty Reese Witherspoon voor haar rol in Wild. In de categorie voor beste actrice in bijrol spotten we ook nog Keira Knightley (The imitation Game) en karakterkop Emma Stone (Birdman).

Het mannelijk schoon valt wat tegen (op Bradley Cooper als beste acteur in American Sniper na), maar bon het gaat vooral om hun acteersprestaties zeker?


© costume-carousel.blogspot.com

Waar we ook elk jaar naar uitkijken is de prijs voor de beste kostuums. Remember The Great Gatsby? Kostuums kunnen een film weldegelijk maken! De hotelkostuumpjes van The Grand Budapest hotel maakten indruk op de jury, maar ook de indrukwekkende, huiveringwekkende kostuums van boze (en tegelijk lieve) stiefmoeder Angelina Jolie in Maleficent maken kans op de prijs voor de beste kostuums. Andere genomineerden zijn Inherent Vice, Into the woods en Mr. Turner.

Last but not least kijken we ook elk jaar uit naar de muzikale intermezzo's. Vorig jaar mochten we nog genieten van Pharrell Williams, zijn grote hoed (oh well) en Happy en hoe kunnen we ooit de fantastische Idina Menzel met Let it Go vergeten? Dit jaar treedt o.a. diva Lady Gaga op.


© Instagram @theacademy

Waar we ook naar uitkijken? Alle mooie jurken op de red carpet en naar de selfies die we op Instagram zullen kunnen volgen. #oscars.

Het wordt weer spannend opstaan op maandag 23 februari. Moge de beste winnen, Jennifer Lawrence zich recht houden en presentator Neil Patrick Harris in de voetsporen treden Ellen DeGeneres' selfie!

Topfoto © Instagram @theellenshow.

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded