Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Innovation Boulevard: het shoppen van de toekomst

Door Michael op 10.02.2015

In Antwerpen staat komende shoppingzondag 1 maart 2015 in het teken van Innovation Boulevard. Ga iets funkyer en efficiënter shoppen dan je gewend bent met behulp van technologische snufjes. Say hi to shopping 2.0.

Imagine. Manlief moet een trui hebben. Hij kiest er de meeste grijze duif van de hele winkel uit, past die (hopelijk koopt hij de goede maat) en neemt die mee naar huis.

Hij zou gerust wat hulp kunnen gebruiken bij zijn keuze en dat is precies waar Innovation Boulevard op inspeelt. Dankzij de nieuwste winkeltechnologieën wordt hij in het pashok bijgestaan door een tablet dat zijn kledingstukken detecteert en hem meteen ook een aantal stylingtips geeft. De trui die hij vastheeft ligt bijvoorbeeld ook in het paars en groen in de winkel en is nog beschikbaar in andere maten. Hij krijgt ook nog de tips dat riem x en broek y er mooi bij zouden passen.

Manlief doet eens zot en wil de groene trui en de broek wel eens passen. Met een druk op het scherm kan hij de boodschap doorgeven aan de verkoper van de winkel die het exemplaar naar de paskamer brengt.

Where people meet technology. Belangrijk in de interactive fitting room innovation is dat het persoonlijke contact bij het winkelen niet wegvalt. De computer geeft je snel en gemakkelijk een aantal suggesties voor je shopping, maar je blijft wel in contact met het winkelpersoneel. Het shoppen blijft een sociale ervaring, maar zal vanaf nu wellicht een pak sneller gaan.

Je moet je pashokje niet alleen achterlaten om vervolgens veel te lang te wachten tot een winkelbediende op je vraag kan antwoorden. (Van de freaky thoughts over iemand die ondertussen je pashok aan het inpalmen is, ben je nu ook van af)

Innovation Boulevard speelt in op de veranderende behoeften van ons allemaal. We hebben allemaal (except for my granny) een smartphone en allemaal te weinig tijd. Of dat maken we onszelf toch graag wijs. We willen vooral niet te veel tijd verliezen. Het leven moet zo efficiënt mogelijk zijn.

Bij Café Maurice kan je zo ook je koffie met een QR-code van aan de tafel te bestellen. Wanneer je latte klaar is, krijg je een bericht dat je hem aan de kassa kan halen en betalen. Handig want zo zit je +1 geen eeuwigheid wortel te schieten terwijl jij staat aan te schuiven om koffie te bestellen. (En bij Maurice kan de rij lang zijn).

Ervaar het zelf op 1 maart 2015 op de Meir in Antwerpen. Je zal het project Innovation Boulevard er 3 maanden kunnen uittesten.

Deelnemende winkels: McGregor, Café Maurice, Hans Anders, JetairCenter, Bezoekerscentrum Stad Antwerpen, Omoda, Proximus, The Foodmaker, JBC, Veritas, Vivaldis Interim, Bpost en Gaastra.

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded