Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Keep rollin’ rollin’ rollin’

Door Angelique op 09.02.2015

Als je nog op zoek bent naar een uitdagende sport voor 2015 dan heb ik misschien het antwoord voor jou. Roller derby is here to come.


© eligiblemagazine.com

Bij Roller derby spelen 2 teams rolschaatsers tegen elkaar in een traditionele sportzaal.  Het is de bedoeling dat je je tegenstanders inhaalt, maar de tegenploeg mag het je daarbij flink lastig maken (wat is de fun anders?). Op vintage quad rolschaatsen moet je vooral strategisch en snel tewerk gaan. Go fast, go hard baby!


© Pinterest 

Te wild voor de ladies? Yes, je moet pit hebben om deze sport te beoefenen, maar het zijn toch vooral vrouwen die zich aan roller derby wagen. Onderschat ons niet! Op heerlijke old school skates zijn wij de roller stars.


© Pinterest 

De sport komt uit de Verenigde Staten maar heeft de grote plas al een tijdje geleden overgestoken. In ons land is Roller Derby Belgium de officiële sportvereniging. Er zijn ploegen in Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Mol, Charleroi, Namen, Doornik en Bergen met lovable ploegnamen als Red Hot Cherry Bombs, One Love Roller Dolls en Gent Go-Go Roller Girls.


© mbderbydames.wordpress.com

Roller derby is naast die hard racen op je skates ook een fashion statement verkleedfestijn. Vergeet saaie sportkledij, say hello to opvallende kniekousen, hotpants, netkousen, flashy leggings, paillettjes en een kleurrijke helm. Ja een helm. Elleboog-, knie- en polsbeschermers zijn ook geen overbodige luxe. Zeker safety first!


© Pinterest 


© Pinterest 

Voor wie elke week rolschaatsen in team te veel van het goede is en toch liever braaf bij pilates blijft is er nog altijd de rollerdisco! Een namiddagje disco rollerskating tussen de flashing disco lights, met lollypops en heerlijke disco sounds is ge-wel-dig. O.a. in Rollerland in Aalst kan je je wagen aan een dansje op de disco roller floor. You are D.I.S.CO.

Topfoto © Pinterest

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded