Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Easy fotoboek met Photoworld app van Cewe

Door Koen op 29.01.2015

Wie maakt er nog fotoalbums? Eerlijk? Wij ook niet. Maar nu we de Cewe Photoworld app ontdekt hebben, gaan we al die digitale mappen toch nog eens omzetten in a good old fotoboek.

Wegwerpfototoestellen en Lomo analoge foto’s zijn wel hip, toch maken we de meeste kiekjes gewoon met een digitaal fototoestel (of oké ja, met onze smartphone). Zeker wanneer we op reis gaan en naar huis willen komen met 2.000 foto’s van olifanten, tijgers, tempels en exotic food.

Na de reis hebben we het geniale plan om een mooi fotoboek te maken om alle herinneringen bij te houden. Reality check: 6 maanden later staan de foto’s nog altijd onaangeroerd, ergens in een mapje op onze computer. #Woops.

Foto’s selecteren, laten ontwikkelen en dan nog in een boek plakken is zo 1995. Een digitaal fotoboek maken? Mjeeeh, ook dat is ons soms teveel. But ladies & gents, met de Photoworld app van Cewe is het echt handig, zo gedaan en eigenlijk ook wel fun!

Met Photoworld kan je vanop je smartphone of tablet een fotoalbum, kalender, fotokaarten en zelfs gsm-covers (met die olifant van op reis?) maken. Jawel, dus ook vanuit je luie zetel op een even luie avond. Wij deden de test.

Ons doel? Een fotoboek rond ons fashion icon Tiany: "It's a Kiriloving Fashion World". The hardest part aan deze opdracht? Foto’s selecteren. Als je Miss T. bent, heb je namelijk loads of pics

Je hoeft geen technisch fotowonder te zijn om van je fotoboek een pareltje te maken. Het maken gaat stap per stap met een handig menu. First things first: de basislook van je boek. Je kan een hardcover kiezen (of ook niet), je kiest voor gewoon of fotopapier en je kiest een algemene stijl voor het boek.

Wij gaan voor wit omdat we gaandeweg een aantal pagina’s in pastels willen highlighten.

Net voor je aan de slag gaat heb je de optie om het boek blad per blad zelf samen te stellen of te werken aan de hand van een sjabloon. Dat laatste is de makkelijkste optie.

Je kiest welke foto’s je wil en de app zal de pagina’s zelf vullen. Handig en klaar in 5 minuten! Wij verkiezen een meer personal touch en gaan voor het échte werk: starten met een leeg fotoboek.


Fotoboek maken aan de hand van sjabloon.

We vullen het boek, blad per blad met Tiany’s beste looks. Voor elke pagina heb je 101 (ok veel) lay outs waarmee je de foto’s kan positioneren. Naast lay-out heb je ook nog filters waarmee je kiest of je 1, 2, 3 of meer foto’s wil op de pagina. No worries als je, je toch bedenkt. Elk fotokader kan je ook wissen of vergroten, verkleinen, draaien … Zal ik verdergaan?

Welja, elke foto kan ook nog eens bewerkt worden in kleurenspel. Liefhebbers kunnen zo een sepia fotoboek maken zonder sepiafoto's te hebben. Hah! De pastel-pagina’s maken we met de functie ‘achtergronden’.

Als je geen zin hebt in enkel witte pagina’s kan je bij achtergronden een leuke kleur of patroon kiezen om je pagina’s nog meer te pimpen. Wil je met quotes werken bij de foto’s, gebruik dan de 'tekst-functie'.  Bepaal de grote en het lettertype zelf en gogogo!

Deze app is ideaal voor wie snel aan de slag wil met zijn telephone pics of met instagramfoto’s die op je smartphone of iPad staan. Als je vertrekt met foto’s vanop je pc, is het iets omslachtiger omdat je ze dan 1st moet overzetten naar je toestel. Maar mischien is Cewe dat wel waard. De app is zo gebruiksvriendelijk en het resultaat is top!

Minpuntjes? Als ik heel streng ben dan mis ik een bladwijzer in de app. Op dit moment kan je niet snel van pakweg pagina 25 naar pagina 2 gaan. Als je een boek van 100 pagina’s wil maken kan dat voor frustraties zorgen, isn’t it

Pagina’s omwisselen kan nu ook nog niet, waardoor je best vooraf goed nadenkt wat je waar in je boek wil. Ah, er zijn ergere dingen in het leven, maar misschien bij een volgende update Cewe-peeps?

Anyway, try this app en maak nog eens een good old fotoboek! We had a lot of fun making this one!

De app is volledig gratis en beschikbaar voor iOS en Android. Een fotoboek heb je al vanaf € 7,95.

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded