Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Discover your own town!

Door Koen op 22.01.2015

Het was een zonnige donderdagochtend. Tanguy Ottomer a.k.a. de Beroepsantwerpenaar wachtte in het MAS voor een bijzondere rondleiding. We gingen op ontdekking in Antwerpen ... met de auto! Ok, dat klinkt misschien wat loos, zo met de wagen in de stad. Maar het was nu ook niet dat we met een grote 4 x 4 op pad gingen.

Auto van dienst was de Renault Twingo. Het grote voordeel aan een stad ontdekken met de wagen? Je kan verder gaan dan enkel het toeristische centrum. Het is dan ook zo veel leuker als je bij je vrienden met weetjes op de proppen kan komen die écht nog niemand weet.

Na het MAS reden we meteen naar Linkeroever. Van daaruit heb je een prachtig zicht op de rechteroever en kan je even tot rust komen, buiten het drukke centrum. Leuk weetje: De voetgangerstunnel werd in de jaren '30 gebouwd om heel snel ambulances van de ene oever naar de andere te brengen. Ja, in die fietslift past een ziekenwagen!

We waren met de auto, dus je bent snel ergens anders. Next stop: Park Den Brandt. Een heerlijke locatie om een fijne winterwandeling te maken. Een bos, vlak bij de stad. Moest je het liever op een loopje zetten, dan is dit park natuurlijk ook de ideale plek!

Daarna was het de beurt aan de expowijk. Hier werd in 1930 de Wereldtentoonstelling gehouden. Er blijft nog weinig van die tijd over, maar rijd er zeker eens door, want kleine dingen, zoals 2 prachtige bruggen, nemen je even mee terug naar de jaren '30.

En van daaruit rijd je makkelijk langs het atelier van Ann Demeulemeester terug naar 't Stad. Dat atelier is trouwens nog een origineel gebouw van meesterarchitect Le Corbusier. Zeker eens gaan checken!

De Twingo is eigenlijk al heel mijn leven een specialleke voor mij. Ik herinner me nog dat mijn grootvader telkens weer moest stoppen aan de Renault-garage, omdat ik absoluut eventjes wilde gaan kijken naar die auto in de etalage. Yes, I'm a car geek!

Nu, meer dan 20 jaar later, zijn we al aan het 3de model toe, maar dat is nog steeds even speciaal. Het ontwerp is schattig én innoverend. Parkeren is doodeenvoudig en je kan er met gemak met 4 in.

Dit kleine autootje is supermakkelijk om mee te rijden en je kan de binnen- en buitenkant helemaal personaliseren met kleuren & allerhande opties.

Ben jij dus op zoek naar jouw droomautootje? Ga dan zeker nog eens een kijkje nemen op het autosalon, want daar schittert de Renault Twingo in Paleis 5 van de Heizel.

Foto's © Belmodo, Renault.

page loaded