Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

I want to ride my bicycle

Door Ine op 16.01.2015


 

It is raining cats and dogs (ik zou durven zeggen dat het olifanten regent, maar kom), maar het enige waar ik aan kan denken is fietsen, fietsen, fietsen. Met mijn gezicht in de zon #CountdownToSpring. Als ik 30 word (oh boy, coming closer) koop ik een nieuwe fiets, of beter nog, dan zet ik een fiets op mijn birthday wishlist.

In tussentijd verlekker ik me tussen de buien door alvast op deze designer bikes. Want ja hoor, ook de top designer brands als Chanel, Fendi, Hermès en Gucci hebben de biking trend helemaal begrepen en voorzien alle fashionistas van de perfect ride! Cash in de aanslag, want deze designer bikes zijn niet van de goedkoopsten …

Once you go Chanel, you never go back. Het rijmt allesbehalve, maar wij weten hoe het gaat. Toch? Voor de vrouwen die leven in Chanel en voor de vrouwen die dromen van een leven in Chanel, ontwierp het merk deze prachtige fiets met Chanel signature fietszakken en spatbord (nooit gedacht dat ik verliefd kon worden op een spatbord #forcryingoutloud).

Het werd een limited edition van maar 50 stuks, dus we zullen deze fiets niet snel in het echt spotten. Wanna get your hands on one? Raap je spaarcentjes dan maar bij elkaar, want voor dit exemplaar tel je minstens € 15.000,- neer.

Fendi bracht de Abici Amante Donna fiets op de markt. It ain’t no bargain (we are looking at 2 price points here), maar ja... De accessoires die bij de fiets komen, komen alleen al op een slordige € 9.000,-.

De afneembare Fendi case is om en bij de € 820,- waard en de exclusieve, volledig in leder afgewerkte fietzakken worden rond de € 8.000,- geschat. Fendi werkte ook een prachtige sleutel en slot cover uit en een lederen GPS-houder.

In 2008 ontwierp Gucci deze knalrode damesfiets in het kader van de Olympische Spelen in Peking. Het uitgangspunt is de typische Hollandse fiets, maar dan volledig ge-GUCCI-lized, want bij de fiets komt ook nog een lederen panda (I kidd you not), een horloge, tennisschoenen voor jou en je buddie en een Mahjong set (uhu, het spel) in lederen omhulsel.

De fiets en alle toebehoren waren enkel te koop in Hong Kong en China en dat is dus exact de reden dat deze fiets nog niet op onze rader verschenen was.

Hou je het liever wat low profile en ben je op zoek naar een super-duper-crazy bike? Dan zijn deze alternatieven zeker iets voor jou!


© Tokyo Bikes, fixed gear bike designed by Lucas Price.

Voor de fixed gear lovers zijn er opties te over. My personal favourites zijn het Belgische Broke Bikes en de fixies van Tokyo Bikes. Broke Bikes verkoopt enkel online (ze hadden ook een corner in de pop-up The List in Antwerpen).

De prijzen zijn supercommercieel en de mogelijkheden oneindig. Stel je fiets zelf samen en ontvang hem een 3-tal dagen later.


© Pinterest.

Martone Cycling Co is een Amerikaans merk dat (joepie) levert in Europa. Bezieler Lorenzo Martone wist al menig celebrity te strikken met zijn coole red chained bikes and that makes me want to have it even more! Check zijn Instagramaccount maar eens, you’ll see some very pretty faces passing by.

De Martone Cycling Co fietsen zijn gewoon top, superinnovatief en rijden evengoed als ze eruit zien. Oh, en wat vind je van de tights-matching-bike? I love it en voel precies toch ook wel een trend aankomen? Let’s do this.


Foto © AfterDRK.

Veloretti Bicycles is een Nederlands fietsenmerk. Het staat voor simple, clean en affordable. Ideaal voor onze portemonee en 100% trendy. Cutie Sabrina Meijer van AfterDRK is ook helemaal verkocht en cruisde er in september al mee rond in New York #jealousmuch.

Klik zeker eens door naar de Veloretti website en ontdek zelf hoe veel supertoffe fietsen ze aanbieden. De Caféracer in Appeltjes Green staat bij mij ondertussen op de wishlist.

Topfoto: Broke Bikes © Ineminnemutte.

page loaded