Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

What’s in my train bag

Door Ine op 09.01.2015

De afgelopen maanden heb ik een train life geleid en oh boy, dat was echt aanpassen, want ik heb altijd op minder dan 20 minuutjes van kantoor gewoond. Gedaan met ‘nog 1 snooze en dan rol ik uit bed’ of ‘oh, ik heb nog wel 5 minuutjes’ of ‘neen, die outfit is het echt niet, ik trek snel nog iets anders aan’. Niets van dat when living a commutor’s life, want de trein wacht echt niet op jou (#washetmaarwaar).

De trein halen is 1 ding, maar what to do with the bag? Echt, ik heb 3 maanden afgezien, want ik vond mijn draai niet. Rugzakje van Fjällräven voor mijn laptop en lunch en dan mijn handtas met handtas stuff en agenda (ja, ik ben nog zo’n oldskool ding dat alles opschrijft).

2 bags zijn te veel, dat werd tested & declined by me, myself and I! Hoog tijd voor some serious tips & tricking, want ik heb het een en ander gezien op de lijn Antwerpen-Gent.

1. First of all, le bag

Je tas op zich is eigenlijk het allerbelangrijkste, want je moet er behoorlijk wat in krijgen. We willen er allemaal altijd piekfijn uitzien (en zeker niet als een muilezel) en dus moet de bag de juiste look hebben. Kies een groter exemplaar met eventueel een onderverdeling. Zo vind je jouw portefeuille, smartphone en sleutels makkelijk terug. Of kies een tas met een kleiner (uitneembaar) zakje zodat je niet alles moet uitladen om je kleingeld te vinden.

2. Smartphone oplader

Je smartphone én (het allerbelangrijkste) je battery recharger vergeet je beter niet (maar dat doe je eigenlijk beter nooit). Geloof me, als je trein 45 minuten vertraging heeft en je smartphone valt al uit na de 1ste 5 minuten, wil je echt wel kunnen opladen als je op de trein zit (been there, done that).

Rechargen op de trein? Reken maar van YES (I’m waaaay to excited about this #OMG), want elke wagon heeft 2 stopcontacten. Kies een plekje aan de deur en rij al Instagrammend naar huis.

3. Laat die laptop op je werk

Het grootste voordeel aan pendelen, is de tijd die je hebt tijdens de reis. Geen verkeer, geen files (een vertraging hier en daar neem je er op de duur zonder problemen bij) en je hebt je handen vrij om al wat te werken of te lezen. Je begint je dag met een voorsprong en eerlijk, dat is vaak mooi meegenomen. Nu, het is echt geen pretje om elke dag een 17 inch laptop + oplader + nota’s mee te zeulen, dus kies voor een kleine tablet en laat je laptop op het werk.

4. Making notes

Vergeet je notebook/agenda + potlood en balpen ook niet. Altijd fijn om tijdens het reizen je gedachten te ordenen en je to do list voor de dag op te maken. I stick to het A5 formaat met zachte cover van Moleskine, maar er is zo veel meer. Op de Moleskine website vind je alle modellen op een rijtje. Het Deense Hay en Nomess hebben ook kei toffe stationery. Keuze te over!

Pen en potlood heb je ook nodig. Het potlood, daar schrijf je zelf mee. Die pen heb je om die knapperd met zijn GO PASS uit de nood te helpen. Ik ben helemaal fan van de potloden van Koh-I-Noor Hardtmuth. Ik kocht er eentje bij Buchbar in Antwerpen. Met de achterkant van het potlood kun je de punt aanslijpen.

5. After-work

Denk ook aan een kleine beautykit, zo kan je jouw lippen stiften voor een belangrijke presentatie of kan je je even opfrissen voor de after-work. Kies een handig tasje en steek er jou daily essentials in.

Ik heb ook altijd de travel size van mijn parfum, de Twist & Spray van Coco Mademoiselle, op zak. Compact en dus 100% pendelproof. Als jouw parfum geen travel versie heeft, kan je zo’n navulbaar flesje kopen bij de parfumerie. 1. De Harper van Fiorelli voldoet volledig aan de criteria. Te koop via Zalando. € 89,95.
2. Post-its van Hay.
3. iPad van Apple.
4. Moleskine 18 maanden agenda, beschikbaar in verschillende kleuren, soft en hard cover.
5. Gouden toilettasje van Mi-Pac. Te koop bij Zalando. € 22,95.
6. Twist & Spray van Coco Mademoiselle. 3 aanvullingen voor € 66,16 bij ICI PARIS XL.
7. Geel potlood 'Versatile 5211' van Koh-I-Noor Hardtmuth. € 3,95.
8. 5-delige set voor je iPhone van Apple.

All set to go now! Enjoy en onthoud: travel lightly.

page loaded