Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashionable boeken voor 2015

Door Koen op 07.01.2015

Heb jij je reading material al gevonden voor het nieuwe jaar? Wij geven je voor elke maand een boektip om 2015 fashionable door te komen!

Make Up - Sabine Peeters

We willen er allemaal op ons best uitzien. Tips voor de mooiste lippen of de perfecte smokey eyes? Make-upgoeroe Sabine Peeters weet raad!  

Sabine is de vrouw achter de blog Life is like a box of make-up. Ze is al jaren visagiste en vertrekt voor dit boek vanuit haar eigen ervaringen. Naast tips & tricks krijg je er ook een stukje geschiedenisles bij. Whut? De geschiedenis van de make-up natuurlijk. Kregen we dat maar op school ... 

Body - Cameron Diaz

42 is Cameron Diaz intussen, and still a shining star. Hoe ze dat doet? Met de juiste voeding, genoeg lichaamsbeweging en de juiste mindset. Cameron Diaz laat je binnenkijken in haar leven en toont je hoe ze erin slaagt er zo goed te blijven uitzien. Leer van miss Diaz hoe je lief kan zijn voor je lichaam. If Cameron can, you can!

Ann Demeulemeester - Ann Demeulemeester

In deze modebijbel van meer dan 1.000 bladzijden spreken de beelden voor zich. In 2013 nam Demeulemeester afscheid van haar eigen modehuis, maar ze liet een prachtig cadeautje na: in dit big black book herbeleef  je al haar fabulous ontwerpen van 1982 tot nu.

Ann Demeulemeester is 1 van de invloedrijkste en belangrijkste Belgische modeontwerpers die we hebben. Het boek komt stijlvol in het zwart, net als de meeste van Anns silhouetten: een echte must-have voor wie van Belgische mode houdt. 

L’amateur - Murielle Victorine Scherre

Murielle Scherre is de vrouw achter lingeriemerk la Fille d’O. Dit boek is puurder dan puur, net als haar lingerie. Scherre noemt zichzelf een 'amateur', want ze observeert. Veel en graag.

In L’amateur toont Murielle ons hoe ze naar vrouwen & mannen kijkt, hoe ze bewegen en hoe ze ons inspireren & betoveren. Het boek bevat heel veel beeldmateriaal uit de la Fille d’O-archieven, maar ook ander getalenteerd volk als Richard Kern en Rita Lino komt aan bod.

Het verhaal en de foto’s dagen uit. Een boek pour le plaisir des yeux et de l’âme

Nog een ander breiboek - Véronique Leysen

Eentje is geentje, dus kwam er Nog een ander breiboek. Mede dankzij Véronique Leysen is jong en oud opnieuw cosy, warme mutsjes aan het breien.

Zie je het verschil niet tussen een rechtse en een averechtse steek? No worries. Net als in haar vorige boek is het Véroniques doel om iedereen te leren breien. Binnen de kortste keren ben jij een waar knitting wonder

Een leuk extraatje: de fotoshoot voor dit boek ging door in New York

Thursday Dinners - Louise Debrabandere & Hannes Vandenbroucke

De keukentafel is de plaats waar we tijd maken voor elkaar, waar we alle zorgen even vergeten, waar we samen lachen & brullen. Louise Debrabandere (vorig jaar nog Belmodo-guest editor) heeft een passie voor koken. Het is haar yoga.

2 jaar geleden kwam ze op het idee om elke donderdag voor vrienden of vrienden van vrienden te koken. In een wereld van carrières en smartphones werd donderdag dé dag om tijd te maken voor elkaar. "Gezelschap is de beste saus", zei Louise op Belmodo.

Na de blog over deze Thursday Dinners is er nu het boek. Daarvoor ging Louise op bezoek bij creatievelingen als messenmaakster Chloë Rassier bijvoorbeeld. Hun verhalen en heel wat lekkere recepten zijn de succesformule van dit boek. Louises vriend Hannes Vandenbroucke zorgde voor de prachtige foto’s in het boek.

Fourplay - Princess Misia 

Na de Princess Misia-foodblog en haar eigen magazine heeft culinair fotografe & styliste Marta Majewska nu ook haar 1ste kookboek uitgebracht.

In Marta’s kookboek staan 80 seizoensgebonden vegetarische gerechten. Marta groeide op in Polen en heeft altijd geleerd om te eten volgens de seizoenen. Check! Dit kookboek is goed voor je geweten, want met seizoensgebonden producten is je ecologische voetafdruk een pak kleiner!

Deze culinaire dame is niet vies van experimenteren en dat maakt dit kookboek joy joy om mee te kokkerellen! In no time tover je gezonde, vegetarische verrassingen op tafel. 

Gehakt - Wim Ballieu

Voor kok Wim Ballieu is gehakt geen ‘afvalvlees’. Met deze gehaktbijbel wil hij aantonen dat je heel wat mogelijkheden hebt voor een lekkere schotel met gehakt. Wij waren al lang overtuigd door de ballen van Wim’s restaurants Balls & Glory.

Ballieu is geen man van tierelantijntjes. Zijn keuken is to the point, met eenvoudige, maar wel vernieuwende recepten.

Als het van Wim Ballieu afhangt is elke dag gehaktdag.

How Blogs Work - Stephanie Duval

Bloggen is hot. Wil jij ook je eigen blog, maar weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Dan zal dit boek je zeker op weg helpen!

Je krijgt insidertips van blogfav Stephanie Duval. Stephanie blogt al 10 jaar en weet als de beste hoe je dat doet. Omdat een extra mening nooit kwaad kan, vroeg ze ook tips aan andere bekende bloggers, als Emma Gelaude, Hannes Coudenys en Elisabeth Ouni.

Get started, en wie weet ben jij de volgende it-blogster

BE NY - Patrick Van Rosendaal

Patrick van Rosendaal was zelf ooit toerist in New York. Hij is er blijven plakken en nu, 7 jaar later, schrijft hij de ultieme stadgids vol insidertips.

Patrick neemt je mee naar zijn Broadway en samen met een 20-tal andere New Yorkers toont hij je de leukste plekken in the City that never sleeps. Na dit boek weet je ook how to act as a real New Yorker.

In huis halen, lezen en tickets boeken! 'Come as a traveler, go as a New Yorker', zou Patrick zeggen. 

Not That Kind of Girl - Lena Dunham

The cool kid from Brooklyn is niet alleen actrice & regisseuse. De egocentrische Girls-ster schrijft namelijk ook boeken. Check haar stralen, eerder dit jaar in Vogue.
Wie naar de serie Girls kijkt weet dat Lena Dunham a.k.a. Hannah Horvath zich voor niets schaamt en al eens op haar bek durft te gaan. And don’t we all?

Lena Dunham is de stem van haar generatie. Op een hilarische maar oprechte manier vertelt ze over geweldige nachten met afschuwelijke mannen & afschuwelijke dagen met geweldige vrienden. Ze deelt haar dromen & ambities, maar ook haar frustraties over seks, mode, vriendschap en alle andere dingen from daily life die twintigers en dertigers bezighouden.

You gotta love Lena Dunham

’t Stad van vroeger – Tanguy Ottomer

BeroepsAntwerpernaar noemt hij zichzelf. Snor van ’t Stad mag ook. Maar in elk geval kent Tanguy Ottomer Antwerpen vanbinnen en vanbuiten.

Vanuit zijn liefde voor de koekenstad ontstond ’t Stad van vroeger, een nostalgisch foto- en tekstboek over verdwenen gebouwen, pleinen & standbeelden in Antwerpen. Het leven van toen, geïllustreerd met archieffoto’s vanaf 1910 en met persoonlijke familiefoto’s uit de jaren '70. Nostalgie à la Tanguy!

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded