Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Yes! Liefde voor Nomess

Door Tiany op 04.01.2015

Dat we bij Belmodo redelijk verzot zijn op de praktische, maar tegelijkertijd prachtige interieuraccessoires van Nomess Copenhagen, is geen geheim meer, je leest er immers alles over in Tiany’s post omtrent de herinrichting van onze Belmodo HQ.

Nomess is een Deens interieurmerk - why do all good things have to be Scandinavian? - en bestaat al sinds 2007. Het gamma is enorm uitgebreid en gaat van schriftjes met een cover in kurk tot opbergboxen in plexiglas. Alles is heel strak & stylish, just how we like it.


Belmodo kreeg de kans om de person behind it all enkele vragen te stellen. We present you Suzanne Potts, founder of Nomess Copenhagen. Hier gaat ie!

Van waar de keuze om een bedrijf als Nomess op te richten?

"Het begon eigenlijk allemaal toen ik samen met mijn gezin terug verhuisde naar Denemarken, na enkele jaren in Parijs gewoond te hebben. Eens homebound, hadden we nood aan praktische opbergsystemen om al onze spullen (and that’s a lot) in kwijt te kunnen."

"Ik wou vooral iets heel eenvoudig, maar tegelijkertijd iets praktisch waar ik mijn spulletjes makkelijk in kon rangschikken. Toen het bleek dat het aanbod hierin heel scharig was, ben ik zelf mijn design products gaan ontwikkelen en dat is de short version van hoe Nomess Copenhagen is ontstaan."

Heb je een obsessie om alles netjes te houden?

"Ik denk niet dat het een obsessie is, ik word gewoon gelukkig wanneer alles gestructureerd is en alles op zijn plaats zit. We leven in een wereld waarin iedereen in een zekere mate afhankelijk is, sommigen zijn zelfs bijna verslaafd aan het hele online gebeuren, we krijgen als het ware stress wanneer we door onze Instagram feed gaan, er wordt gewoon zoveel informatie op ons afgestuurd."

"Daarom denk ik dat het belangrijk is, dat je toch een zekere rust kan vinden door je interieur. Wanneer ik een ander hierbij kan helpen, well that’s just the icing on the cake! Bovendien kan je de invulling zelf bepalen en dat vind ik belangrijk, je kan je eigen creativeit de vrije loop laten gaan, er is bijvoorbeeld geen handleiding van hoe je een bepaalde opbergdoos moet gaan gebruiken."


Hoe is het om zo nauw met je partner samen te werken?

"Mijn man, Henrik, maakte van in het begin deel uit van ons bedrijf. 1st had hij zijn eigen projecten en richtte hij Nomess mee op van een afstand, kort daarna was hij fulltime in dienst. We hebben allebei verschillende skills, maar delen wel dezelfde interesse voor design en vooraleer we het goed beseften waren we helemaal op elkaar ingespeeld, a match made in heaven you can say!"

Waar vind je jouw inspiratie?

"Ik haal mijn inspiratie een beetje overal vandaan, het observeren van mensen in hun dagelijkse leven, levert vaak nog het meest op. Een andere belangrijke inspiratiebron is natuurlijk het soort materiaal, zo kan ik bijvoorbeeld een bepaalde stof direct linken aan een specifiek design, dan maak ik als het ware al een schets in mijn hoofd."

"Reizen is ook een krachtige bron van inspiratie, je wordt geconfronteerd met nieuwe culturen en met another way of life. Daarnaast pluk ik ook veel elementen uit kunst, architectuur & mode and ofcourse social media too, heel wat creatieveling bombarderen Instagram & Pinterest met hun talent! #sohandy"

Heb je zelf 3 lievelingsitems?

"Het is moeilijk om slechts 3 stukken te kiezen, aangezien ik bij elk product zo betrokken ben geweest tijdens het volledige proces. Als ik dan toch moet kiezen, dan zou ik gaan voor de kleerhanger So-hooked, de Balsabox & de Only One Table."

Hoe ziet een typische dag bij Nomess eruit?

"Everyday is a new day, ik kan het zelf niet omschrijven, je moet erbij zijn om het te kunnen snappen. Het bedrijf is heel snel aan het groeien, daarom is het moeilijk om bij elk departement in te springen, maar toch probeer ik!"

"Als creative director is het leuk wanneer nieuwe samples toekomen of wanneer we naar San Francisco moeten voor meetings met productie leveranciers. Als ik juist 1 iets zou kunnen veranderen aan het leven bij Nomess, dan zou ik meer tijd willen."

Wat zijn de trends voor 2015?

"We krijgen  meer grijstinten en neutrale kleuren gecombineerd met 1 felle kleur, vooral rood en blauw zullen kernkleuren zijn. Er zal tevens meer vraag zijn naar multifunctionele producten, dat was al van in het begin de bedoeling bij Nomess, maar nu krijgen we eindelijk resultaat te zien. De Traybox is hier een perfect voorbeeld van, het voldoet aan verschillende individuele behoeftes."

Hoe zie je jezelf in 10 jaar?

"Ik hoop dat Nomess binnen 10 jaar nog steeds aan het groeien is en nog meer een gevestigde waarde wordt, ook internationaal. Onze eigen retail stores is hopelijk ook iets voor in de toekomst! Op persoonlijk vlak, denk ik meer tijd te hebben om te reizen, hoewel Nomess Copenhagen mijn nummer 1 passie blijft, dus het zullen korte reizen worden."

Foto's © Nomess & Dirk Alexander.

page loaded