Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Vergeet wijn, hier is cider van Sassy

Door Tiany op 24.12.2014

Het makkelijkste en veiligste cadeau met nieuwjaar voor de papa, peter of lief? Een fles rode wijn. Elk jaar opnieuw. Niks mis mee, maar als je dit jaar origineler uit de hoek wil komen is de cider van Sassy the perfect gift.

Cider is het streekproduct bij uitstek van de Franse provincie Normandië, maar een echt sexy karakter heeft het drankje niet. BFF’s Xavier d’Audiffret Pasquier en Pierre-Emmanuel Racine-Jourdren vonden dat ook en vonden het vooral moeilijk om een echt goede cider te vinden.

True story. Imagine: jij, met je kop in de zon op een terrasje in La Douce France. Een cider voor je neus, maar het is de zoveelste zurige prut die je drinkt. De meeste cider wordt op grote schaal en industrieel geproduceerd waardoor de drank veel kwaliteit verliest.

Deze mannen brachten hier verandering in. Back to the roots. Puur en verfijnd. Zeg bonjour tegen de hedendaagse, natuurlijke cider van Sassy. Dit goedje is een plezier om te drinken en helemaal mee met zijn tijd. Het is 100% natuurlijk, bestaat uit puur sap, is glutenvrij en een glas bevat minder dan 50 calorieën. Sing Hallelujah!

Er zijn 3 soorten in het gamma. L’inimitable is een klassieke cider. Het recept is a big secret maar we kunnen je wel verklappen dat het een cider is waarbij er een strenge selectie is gebeurd op de appels. Handgeplukt komen ze van de boomgaarden nabij het kasteel van Sassy. Wie riep er aperitivo?

Le vertueux Poiré is een mousserende wijn op basis van peren. Ook hier piekfijn geselecteerd en met de hand geplukt. Dit drankje is pure finesse. Een chocolaatje en een glaasje poiré zijn onze favoriete combi.

De laatste, La Sulfureuse, is een rosé cider. Dit is de deugniet van de 3. Fris en licht maar tegelijk pittig en wild. Het fruitig parfum makes you hungry for it!

Zijn naam heeft deze drank te danken aan le chateau de Sassy. Dit stulpje is eigendom van de familie van Xavier en heeft een lange traditie in cider en calvados. De appel valt niet ver van de boom, quoi.

Sassy is verfijnd in smaak maar ook in look. De drank wordt gebotteld in strakke flessen die het artisanale karakter van het product in de verf zetten.

Sassy is een heerlijke, verfijnde cider made with love & with a passion for taste. Dit lijkt ons the perfect gift om bij te klinken. A votre santé!

In België kan je de cider voorlopig alleen kopen bij Gaudron in Brussel. Vanaf januari 2015 ook bij concept store SMETS

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded