Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5 homemade Christmas gifts by Ugg Creative Council

Door Tiany op 16.12.2014

Oké, ik ben verzot op ballerina’s, sleehakken & torenhoge pumps, maar sometimes a girl just wants to be comfortable. Sneakers zijn momenteel superhot & talrijk vertegenwoordigd in mijn schoenenrek, maar wanneer het buiten vriest dat het kraakt grijp ik elk jaar terug naar die andere comfortabele klassieker: UGG's! Dat gevoel wanneer je je voet in de warme, donzige wollen enkellaarsjes steekt … Wie ze ooit al geprobeerd heeft, weet ongetwijfeld wat ik bedoel & is waarschijnlijk net als ik fan voor het leven.

Met mijn paar UGG-laarzen ben ik niet alleen gewapend tegen de winterse vrieskou, ik kan ook in stijl de straat opgaan! De liefhebbers van de rustieke UGG-look kunnen er nu ook hun huis mee inrichten, want UGG heeft ook een home-collectie: donzige tapijten, fluffy kussens, knuffelzachte plaids, enzovoort. Winterse gezelligheid ten top!

Al die winter cosiness doet mij al verlangen naar Kerstmis & het feestmaal dat jaar na jaar bij ons op tafel wordt getoverd. Gelukkig is het niet lang meer wachten. Sterker nog, ik moet drrrrrrrringend op cadeautjesjacht! Maar wat als je nu werkelijk niets vindt? Of echt geen inspiratie hebt? Of moet werken tot het allerlaatste moment en je gewoonweg geen tijd hebt om op zoek te gaan naar the perfect gift?

Geen nood, Marta Majewska aka Princess Misia, de charmante, happy-go-lucky foodblogster met Poolse roots, is net als Tiany lid van de UGG Creative Council, die inspiring people samenbrengt. Zij heeft speciaal voor de UGG Creative Council 5 poepsimpele recepten bedacht die perfect kunnen dienen als last-minute Christmas gift. 100% homemade bovendien! Want noodgedwongen of niet, niets gaat boven een cadeautje dat met veel liefde werd vervaardigd.

Zo kan je zout een culi boost geven door er verschillende kruiden & specerijen door te mengen, et voilà: heerlijk zelfgemaakt kruidenzout is geboren!

Of wat dacht je van je eigen thee? Gewone groene of zwarte thee kan je makkelijk pimpen door er gedroogd fruit of ander lekkers bij te doen. Wat dacht je van groene thee met gedroogde mango geroosterde kokosschilfers? Of zwarte thee met gedroogde appelstukjes & kaneelstokjes? Experimenteer er maar lekker op los!

Hou je van spicy food? Voeg dan eens gedroogde chilipepertjes toe aan olijfolie: pikante pizzaolie for the win! Niet zo’n liefhebber van al wat pikant is? Je kunt olijfolie ook op smaak brengen met andere kruiden als tijm, rozemarijn, oregano … Zolang ze goed gedroogd zijn, zit je goed!

Ook homemade granola maak je in een handomdraai: je mengt havervlokken met ahornsiroop & je favoriete noten en laat dat havermengsel een klein kwartiertje bakken in de oven. Wanneer de granola ten slotte is afgekoeld, kan je er nog wat superfoods aan toevoegen: goji-, inca-, açai- of moerbeibessen? De keuze is aan jou. Healthilicious!

En last but not least: homemade chocolate! Ja, je hoort het goed! Smelt wat fondant chocolade au bain-marie, strijk de gesmolten chocolade uit op een vel bakpapier en versier met noten, superfoods en/of gedroogd fruit naar keuze. Even laten opstijven en klaar is Kees! A chocolate lover’s dream come true

De precieze recepten vind je op de UGG Creative Council-pagina. Heb je de smaak te pakken gekregen of heb je gewoon zin om 2015 als een echte keukenprinses in te gaan? Met Marta Majewska’s kookboek FourPlay heb je voldoende inspiratie voor een jaar vol homemade gifts & homecooked meals. Hoezo, ik moet nog op cadeautjesjacht?


Foto's © UGG Australia.

 Met medewerking van Kora-Lee Lust.

page loaded