Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Adresjes voor de kerstshopping marathon

Door Michael op 13.12.2014

Duffel je maar warm in want we're going out! I know, I know ... het is koud en je wil veel liever 3 maanden lang een winterslaap houden, maar voor deze winterevenementen vries ik eigenlijk toch graag een paar tenen af! 

So step outside en step into the story! In Maasmechelen Village voel je je echt letterlijk in een illustratie uit een sprookjesboek want het hele dorp is omgetoverd tot een feëeriek Kerststadje. Klinkt al als jingle bells in de oren voor de shoppers die zich willen laten onderdompelen in de kerstsfeer en tegelijk hun spaarvarkentjes niet helemaal willen kapot slagen.

But that’s not all folks! Je kan tijdens je dagje holiday shopping nog een open-air opera meepikken vanop het winterterras. Zet je dus na het shoppen met een glaasje bubbels of gluhwein op het terras, waar de Winter Opera van de Efteling wordt uitgezonden op groot scherm.

Hail shopping en hail opera, zeker in gezellige kerstsfeer, maar wat ook belangrijk is om bij stil te staan tijdens de kerstperiode is delen. Nog geen goede daad op de agenda voor het jaar afloopt? Combineer het aangename dan aan het nuttige en doe mee aan de actie die Maasmechelen Village organiseert met de Make-A-Wish Belgium Foundation. Zo kan je kaartjes in de winkels kopen en daar je grootste wens op schrijven (dat kunnen maar beter grote kaarten zijn). De opbrengst van de kaarten gaat naar zieke kinderen en uiteindelijk zal 1 van de wensen in vervulling gaan! 

Nog een magisch adresje dat je de komende maand tijdens je Kerst-shoppingmarathon niet mag missen is de Everdijstraat in Antwerpen. Je kent het gezellige korte straatje tussen de Kammenstraat en de Korte Gasthuisstraat al wel, maar zaterdag 13 december wordt het er extra gezellig! De winkeliers slaan er de handen in elkaar en organiseren er 'Everdij pakt uit'. Een dag waarop de straat zal baden in kerstsfeer! In de winkels als Monar & Clothes, LocalStore2000, Zahia, Inbetweenies, Studio Jeffrey, Strictly YOUnique, Passion for fashion, The Nailshop en Pedicure Marcella vind je zeker wel iets voor onder de kerstboom.

Om de ouwe trouwe kerstsfeer op te snuiven gaat er natuurlijk niets boven een klassieke kerstmarkt! De echte die hards moeten in Duitsland zijn! Ik was net in Berlijn waar de Berliner Morgendpost een artikel bracht over alle kerstmarkten in de stad. Dat waren er dus een stuk of 10! Die alte, die schone, die bunte, ... Kerstmis über alles! Om die dedication mee te maken moet je eigenlijk niet zo ver gaan, steek gewoon de grens over naar waanzinnige kerstmarkten onder de kathedralen van Aaken of Keulen.

Maar om je gluhwein kicks binnen te krijgen kan je ook naar de vismarkt in Brussel gaan, ook een prachtige en sfeervolle kerstmarkt. 

Foto's © Youropi.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded