Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Jong talent @ FAB pop-up store in Hasselt

Door Tiany op 05.12.2014

Onlangs werd de FAB pop-up store voor het 4de jaar op rij feestelijk geopend in Hasselt. Na Aken en Maastricht is Hasselt opnieuw aan de beurt en daar zijn wij heel blij mee, want zo leren we weer een heleboel jonge ontwerpers van eigen bodem (en van net over de landsgrens heen) kennen. Fashion Across Borders focust op modetalent uit de Euregio Maas-Rijn (Hasselt, Luik, Maastricht en Aken) en reikt een platform aan zodat deze jonge designers hun weg naar de retail vinden. Het Duitse merk HUI-HUI bijvoorbeeld werd dankzij dit ongelooflijke project opgepikt en kon daardoor groeien tot een mooi jong label.

“Jonge ontwerpers leren dankzij de FAB pop-up store hun potentieel publiek kennen en andersom gaat het publiek talenten uit de regio ontdekken. De opbrengst gaat integraal naar de ontwerpers. Dat zijn de sterktes van dit project.” - dixit Kenneth Ramaekers, directeur en curator van het Modemuseum in Hasselt -

Who to score at the FAB pop up store? Wel, wij zagen ontwerpen van crazy in the coconut Tom Van Der Borght (BE), Monique Poolmans (NL), Bernadette Van De Braak (NL) en Hanne De Wyngaert (BE) passeren. De Duitse meiden van HUI-HUI zijn ook weer van de partij en we zijn superfan van de sjaals van Nina Führer. Burgemeester van Hasselt, Hilde Claes, was ook helemaal verkocht en ging voor de roze flamingosjaal. Veeeery pretty!

Praktisch: FAB pop-up store, Kapelstraat 45, Hasselt, van zaterdag 15 november 2014 t.e.m. donderdag 15 januari 2015. Openingsuren: dinsdag t.e.m. zaterdag van 10:00 tot 18:00. Koopzondag op zondag 14 december 2014 en zondag 21 december 2014 van 12:00 uur tot 17:00.

Op zaterdag 14 december 2014 kan je van 11:00 tot 13:00 in de pop-up store terecht voor een fantastische meet greet met de deelnemende ontwerpers. En op woensdag 18 december 2014 geeft Linda Van Waesberge styling advies van 11:00 tot 13:00. Klik snel door naar de FAB website en schrijf je in. De plaatsen zijn beperkt.

Oh, en hou ook zeker de agenda van het Modemuseum van Hasselt in het oog, want de volgende expo belooft weer een toppertje te worden. Het museum is momenteel gesloten voor onderhoudswerken en de opbouw van de nieuwe tentoonstelling, maar vanaf vrijdag 30 januari 2015 ontvangt het Modemuseum de behind the scenes tentoonstelling van Paul Smith. De kleine zus van het MOMU in Antwerpen moet zeker niet onderdoen, want na Hasselt reist de tentoonstelling ‘Hallo, mijn naam is Paul Smith’ door naar Tokyo en Sanghai. Noteer dat alvast in je nieuwe agenda van 2015.

Foto's © Filip Claessens.

Met de medewerking van Ine De Parade.

page loaded