Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

ASVOFF #7: A night of Fashion Film

Door Angelique op 04.12.2014

Voor de 2de keer mocht Antwerpen het kortfilmfestival ASVOFF #7 van Diane Pernet verwelkomen. Hands up, want Pernet staat garant voor een exquise selectie van filmmateriaal wat je niet mag missen. Cutting-edge, eigenzinnig, creatief en adembenemend. Alles wat je nodig hebt voor een avondje kortfilmskijken in onze modestad.

Dinsdagavond 2 december mocht het Amuz in de Antwerpse Kammenstraat plaatsmaken voor heel wat nieuwsgierige fashion addicts. Na de première in Parijs verhuisde ASVOFF #7 en Diane Pernet naar Antwerpen. Kaat Debo, directrice van MoMu Antwerpen, zorgde voor een korte inleiding en Bruce Weber mocht de spits afbijten van het 1ste deel kortfilms met ‘Beauty Brothers’.

De opeenvolging aan kortfilms toonde duidelijk de verscheidenheid van elke prent. Elk met hun eigen visie op mode en stijl, waardoor je heen en weer slingerde tussen een surrealistische droomwereld tot een hedendaagse situatie telkens met bijpassende meeslepende muziek. De kortfilms varieerden tussen de 1 à 25 minuten.


Voor de échte die-hards was er een Black Box. Daar kon je tijdens de pauze terecht voor modekortfilms van eigen bodem. Alles gepresenteerd door Frederik Heyman & Leonardo Van Dijl, aangevuld met een selectie inspiratie films van Dries van Noten. Frederik Heyman ken je trouwens nog van zijn prachtige samenwerking met juwelenmerk Wouters & Hendrix. Lees het Belmodo artikel Exclusief: a W&H space Odessey part 1, part 2, part 3, part 4 en the finale.

In het 2e deel mochten ook de award winning kortfilms getoond worden waaronder ‘The Sound of Cos’ van Lenert & Sander, wat de Sound Award kreeg, ‘Jumper’ van Justin Anderson ging naar huis met de ASVOFF Grand Prix 2014 en ‘Dolly’ van Laura Hypponen voor Best Acting Award.


'The Sound of Cos' van Lenert & Sander.

Een inspirerende avond in een indrukwekkende setting van de 17e Eeuwse barokke Sint-Augustinuskerk werd afgesloten met een performance van Oscar & The Wolf. Voilà, klaar om weg te dromen en af te tellen naar de volgende editie.

Foto's © MoMu door Boy Kortekaas.

page loaded