Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5 redenen waarom Fka twigs het stijlicoon van 2014 is

Door Loes op 02.12.2014

Als er iemand een frisse wind blies door mijn bestofte lijstje van stijliconen, is het Fka twigs wel. Haar muziek is mijn grootste mattie tijdens lange treinreizen en haar stijl wist me van dag 1 omver te blazen. Zitten we met een groupie? Reken maar van yes. En wie dat niet is, geef ik ongelijk. Neh. Hier 5 redenen op een rijtje waarom jij het ook een fan van haar stijl zou moeten zijn. 

Queen of babyhaartjes


Nooit heeft iemand mij de charme van babyhaartjes doen inzien. Laat staan dat ik het plots supercool ging vinden. Fka twigs draagt steeds kunstwerkjes met de cover van ID als absoluut hoogtepunt.

Braids all over the place

Het zou afbreuk doen aan twigs' kapsels om het enkel over die kleine sierlijke haartjes te hebben. Een hip-hop inspired hairdo met veel vlechten, twisted braids en knotjes zijn haar handelsmerk en een inspiratiebron pur sang

Rockin’ that septum like no other

Toen ik een jaar geleden een septum wilde zetten (maar nooit gedurft heb) werd ik ronduit uitgelachen. Ik noem geen namen! (Belmodokoen ... ) Toch is mijn liefde voor septums altijd gebleven en heeft deze powervrouw haar weer flink aangewakkerd. Mooie, subtiele piercings met elegante bedeltjes zonder dat het een Milka-de-koe-effect krijgt.

Kantnota: more is more and less is bore. De septum gaat steevast in combinatie met nog ander goud geschut in haar oren. Grote oorringen en gouden kettingen doen mijn oogjes steevast twinkelen.

Black & white

Zwart met wit is een klassieker in je garderobe, hoe je het ook draait of keert. Toch kan deze lady het dragen en ze is absoluut een over the top vooruitstevende style inspiration voor de rest van de wereld. Her secret? Cut outs in haar tops, interessante texturen en grove edgy schoenen.

Kimono’s, all day all night


Het dragen van een kimono zonder dat het op een kamerjas lijkt, is een kunst. Fka twigs toont ons dat een kimono met etnische prints een match made in heaven is met een volledig zwarte outfit. Heels zorgen ervoor dat de kimono een chique look is, iets wat nodig is om het badjaseffect te vermijden. 

Et voila, mijn 5 redenen op een rijtje. Meng deze 5 factoren samen en je hebt een vrouw die de Paris Hiltons van de wereld feilloos achter zich laat. En dan hebben we het nog niet eens gehad over haar perfect gestifte lippen in de coolste kleuren, accessoires om u tegen te zeggen en haar nonchalante attitute. Ohja, om over haar acts nog maar te zwijgen. Go and check this lady out, Belmodo lovers! 

Foto's © Pinterest.

page loaded