Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Pop-up stores taking over

Door Koen op 25.11.2014

Pop-up, pop-up en nog eens pop-up! De laatste tijd schieten ze als paddestoelen uit de grond. Niets hipper dan short term shops die op korte termijn het publiek de wauw factor willen geven. Enkele jaren geleden was er van dit fenomeen absoluut nog geen sprake, but now it's a part of the streetscene! Pop-upstores bestaan er in alle maten, soorten en stijlen. It doesn't get crazy enough of er bestaat wel een pop-up concept van. Wij zetten de must-do's even op een rijtje. With love!

1. Happy Socks

Happy Socks is back in town! Voor de 2de keer op rij laat het merk zijn creativiteit weer los op Antwerpen met een gloednieuwe collectie. Van vrijdag 14 november tot en met donderdag 15 januari kan je terecht in de shop in de Stadsfeestzaal op de Meir. Let's try something new dachten ze in Zweden. Het 1ste nieuwtje dit jaar is underwear voor hem en haar met the same crazy prints als de sokken, Socks for Kids, The Happy Socks x Snoop Dogg marriage en Exclusive Happy Socks Artwork! Come and make your day a Happy day!

Happy Socks
Meir 78 (stadsfeestzaal)
2000 Antwerpen

2. Que Onda Vos

In de Nieuwe Gaanderij in Antwerpen daalt deze winter Que Onda Vos neer van zondag 2 november t.e.m. woensdag 31 december. Wanneer je lekker kuiert in de hippe wijk Lombardenvest kan je deze store zeker niet missen. Dit nieuwe concept, bedacht door Hanne De Wyngaert, is 100% fairtrade en volledig handwoven door Guatemaalse weefsters. Get inspired door Western looks in een up to date design en steun hun eerlijke verlooning. Sjaals, bags, carpets en dekentjes in toffe, indian prints mogen zeker niet ontbreken op je whishlist.

Que Onda Vos
Huidevettersstraat 38-40, Nieuwe Gaanderij
2000 Antwerpen

3. FAB Store

Als het gaat over beginnend modetalent steunen, we are in! Na een Euregionaal reisje komt het concept van Fashion Across Borders opnieuw naar hartje Hasselt! Fab is een initiatief van het Modemuseum Hasselt, Fashionclash Maastricht en Designmetropole Aachen. Ook dit keer slaat een nieuwe lading jonge fashion talents de handen in elkaar om hun producten aan de man te brengen. Met een brede waaier aan unieke sieraden, kledij en accessoires it's definitly worth the visit! Come and drop by van zaterdag 15 november t.e.m. donderdag 15 januari in de FAB store.

Fab Store
Kapelstraat 45
3500 Hasselt

4. Jacqmotte

Hoe streven naar perfectie, that's the question! Jacqmotte zijn antwoord hierop is het openen van het allereerste Jacqmotte Pop-up Atelier. Met dit initiatief brengt Jacqmotte zijn queeste pas echt naar the next level. While shopping in de Huidevetterstraat in Antwerpen moeten koffieliefhebbers zeker langsgaan voor de absolute koffie-ervaring! Je lekker verwarmen met een heerlijk kopje in een classy en ambachtelijk interieur is dus de booschap deze winter! Smaak te pakken? Check zeker de webshop en op www.jacqmotte.be. Visit them vanaf vrijdag 7 november t.e.m. eind december.

Jacqmotte
Huidevettersstraat 42
2000 Antwerpen

5. The List

Na Knokke is het nu de beurt aan Antwerpen dachten ze bij het online premium tablet magazine The List! Voor deze editie, lopende sinds zondag 2 november, hebben ze de gezellige Kloosterstraat als locatie gekozen. Ook dit jaar hebben ze enkele opmerkelijke merken en retailers kunnen strikken om mee te stappen in dit geweldige concept! Alles letterlijk onder 1 dak! Fashion, design, interior, food, coffee, books and many many more. Dus al winkelend een kop koffie drinken, een boek lezen en design bewonderen is de boodschap! Once again is het een schot in de roos voor The List Pop-up Store.

The List
Kloosterstraat 13
2000 Antwerpen

6. Salon des Souffleurs

Voor kunst, design en ontwerp moet je sinds vrijdag 21 november bij Salon Des Souffleurs zijn in Gent. Deze geheimzinnige artistieke locatie in het Vizitfabriekske is daar absoluut geschikt voor. Dit lichtpuntje tijdens de koude maanden werd bedacht door 3 Gentse artiesten tekenaar Randall Casaer,  kostuumdesigner Dotje Demuynck and last but not least Eva Craenhals meubel en objet designer. Als je graag wat cultuur wilt opsnuiven no time to lose dan want deze pop-up blijft slechts 1 maand in ons midden! So hurry up!

Salon Des Souffleurs
Vizitfabriekske, Hof ten Walle 1
9000 Gent

7. Double-Stitched

Een op-en-top Belgisch merk, founded, designed en produced op onze bodem? That's how we like it. Double-Stitched is daar het perfecte voorbeeld van. Na de oprichting vorig jaar komt het label nu met een pop-up concept in de Nieuwe Gaanderij te Antwerpen lopende van donderdag 30 oktober t.e.m. maandag 1 december. Double-Stitched staat voor een uitgebreide collectie aan handtassen, clutches, cardholders, keychains, so it keeps on going. Bij de ontwerper, Bjorn Verlinden, draait het allemaal om ambachtelijke leather crafting en duurzaamheid. Let the leather fun begin!

Double- Stitched
Huidevettersstraat 38-40, Nieuwe Gaanderij
2000 Antwerpen

9. Sukha voor Twiggy

Wil je je ook altijd lekker kunnen induffelen in cosy breigoed? Hier is the perfect solution. Twiggy, een gevestigde boetiek in Gent, nodigde het Amsterdamse merk Sukha uit om hun shop om te toveren in een knitwear winterwonderland. Deze samenwerking is a match made in heaven door hun gedeelde visie en ambitie. Sukha betekent "Joy of Life" en dat motto wordt absoluut overgebracht in hun collectie. Mutsen, sjaals, dekens, cardigans, kussens en manden have taken over the interior. Beide concepten streven naar een inspiring thuis gevoel in een knusse verpakking en I can guarantee you guys het is de moeite! Bring on the winter want wij bij Belmodo zijn alvast lekker opgewarmd.

Sukha voor Twiggy
Notarisstraat 3
9000 Gent

10. Maurice Coffee Bar

Thank God!!! Fans van Maurice, spits jullie oren, because you guys are saved! This winter kan iedereen zijn hartje weer ophalen bij de Maurice Coffee Bar pop-up store in de KBC toren in Antwerp. Verbouwingswerken houden Véronique Leysen, brein achter Maurice, niet tegen om ons te blijven verwarmen met heerlijk gebrouwde kopjes koffie en hartverwarmende knitwear. Daarboven heeft deze pop-up ook new stuff in de aanbieding waaronder overheerlijke weekend brunches, knitting workshops en special theme X-mass brunches.

Maurice Coffee Bar
Schoenmarkt 35B, KBC-toren
2000 Antwerpen

met medewerking van Jan Van Eldere

page loaded