Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

A Mexican fiesta met Club Med

Door Michael op 20.11.2014


Wat is er héérlijker genieten dan te ontsnappen aan het gure herfst- & winterweer én een reis richting Mexico te boeken? Klinkt mij de perfecte remedie om de winter blues weg te krijgen. Zo gezegd, zo gedaan en daarom mocht Belmodo aka BelmodoMichael aka moi richting Cancùn om er de vernieuwde Club Med te testen. Ik kan je nu al zeggen tested and approved ... spits de oren, waarom je een reisje naar de Mexicaanse zon perfect nu boeken moet. A Mexican fiesta met Club Med!

Redenen genoeg om af te zakken richting Mexico maar ik trok er heen voor de heropening van het Club Med Cancún Yucatan resort. Een Club Med ervaring had ik zelf nog nooit gehad dus meteen ook de ideale gelegenheid om een all-in reis van dit kaliber te testen. Of zoals Tripadvisor verklapt 'Amazing staff/location/service ... Will go back again in a heartbeat!'.Samen met een handvol Belgische & Nederlandse journalisten & bloggers mochten we inschepen op de JetairFly Dreamliner. Een gloednieuw vliegtuig met innovaties die zorgen voor een unieke vliegervaring. Denk daarbij aan less bumpy flight, genoeg beenruimte, een lagere ecologische voetafdruk, grotere ramen die bovendien nog eens electronisch verduisteren met de tijdszone mee en een top inflight entertainment systeem. Deze is dus alvast goedgekeurd!

In Club Med taal spreek je niet van sterrenhotels maar van Tridents. Een eigen logica die superhandig te volgen valt en die wereldwijd bekend maakt welke accomodaties en services je mag verwachten. De Cancún residentie is een 4 Trident met 5 Trident space. Dé perfecte plek dus om even te relaxen van alweer - yepsie - een megadrukke periode vol werk. 


In 1976 opende Club Med als 1 van de 1ste resorts op la Isla Cancún. Anno 2014 gaat het voor een complete vernieuwing van z'n familiesuites om zo nog meer happy faces te verwelkomen voor een deugddoende vakantie. Deze Club Med staat garant voor een adembenemende locatie, een gigantisch aanbod aan sportactiviteiten, is ideaal om met het volledige gezin naar af te zakken, heeft de perfecte accomodatie én laat je bovendien de keuze uit tal van dining experiences.

Je kan er waterskiën, wakeboarding, tennissen, zeilen, kayakken, windsurfen of snorkelen. Bovendien kan je je eigen Cirque du Soleil skills testen aan de trapezenI've been there, done that ... en moet eerlijk opbiechten dat het er makkelijker uitziet dan effectief goed uitgevoerd. Maar proberen is ook al veel waard ... Ben je niet meteen het actieve type? No worries want mijn Mexico dagen bestonden ook voornamelijk uit aan het helderblauwe water liggen zonnen met m'n voetjes gezellig in het witte zand of héérlijk nippend aan een cocktail aan het zwembad. Occassioneel nog even een diertje in de hand voor een vakantiekiekje en oops ... het leven kan toch mooi zijn ...

Om helemaal te ontspannen besloot ik om de spafaciliteiten te gaan testen. Niets zaliger dan een deep tissue massage om de stress te verdrijven. Dit clubdorp ligt trouwens in een beschermd natuurgebied tussen een lagune en de Caraïbische Zee. 2 hagelwitte stranden waarvan de ene uitkijkt op de baai van Cancún en het andere ligt tegenover 's werelds op 2 na grootste koraalrif. Snorkelen hier is dus een aanrader! Voor mij alweer mijn 1ste keer trouwens.

Ben je toe aan wat couleur local? Dan kan je makkelijk vanuit het hotel uitstappen regelen naar Chichen ItzaTulum, Koba, El Balam en Cenote. Of gewoon voor een half dagje afzakken naar het prachtige Playa del Carmen. Wij trokken op uitstap naar het mooie Tulum. Tulum is een oude Mayastad op het schiereiland Yucatán. Het eeuwenoude stadje ligt op een metershoge klif en is een toeristische trekpleister. Je vindt er nog een verzameling aan oude tempels en wegen. Toeristen duiken er met plezier ff in het azuurblauwe water.
Club Med heeft steevast de reputatie om de ideale bestemming te zijn voor gezinnen. Ookal heb ik zelf geen kids, toch heb ik helemaal geen last gehad van hun aanwezigheid. Het clubdorp Cancún Yucatán is meer dan ruim genoeg om je zin te doen zonder elkaar te storen. Voor de kids zelf zijn er ook nog eens tal van nieuwe kinderclubs als bv. de Petit Club voor 2 tot 3 jaar en de Carwash van 11 tot 17 jaar om zich bezig te houden.

De vernieuwing van deze Club Med zit hem vooral in de familiekamers én in de restaurantsOn the family side kan je rekenen op 60 nieuwe familiekamers waarvan 30 Club rooms & 30 Deluxe. Allemaal met zeezicht en aparte kinderkamers. Op culinair vlak kon je al terecht in het hoofdrestaurant La Hacienda en in Las Cazuelas, daar komt nu nog het La Estancia Argentinian Grill restaurant bij. Verwacht je aan smakelijk eten met de typische Yucatán style gedurende de ganse dag. Ceviche zoals het hoort, tacos om vingers bij af te likken en quesadillas waarvan het water je in de mond komt. 
Wil je bovendien écht helemaal in alle rust kunnen genieten van je vakantie? Dan kan je in het clubdorp gewoon afzakken naar de zogenaamde Jade 5 Trident luxury space. Een privé zwembad met zicht op de Oceaan, room service inbegrepen en tal van andere luxueuze treatments. Ideaal voor net dat tikkeltje meer.
Een all-in reis van dit formaat is compleet nieuw voor mij. En ik moet zeggen, het spreekt me wel aan. Wil je een volledig tot in de puntjes georganiseerde vakantie maar toch nog op het moment zelf je eigen keuze willen maken wat je wil eten, waar je heen wil of wat je wil doen, dan lijkt me dit een ideale manier om te reizen.

Je krijgt een volledig samengestelde reis waar je zelf nog accenten kan leggen. Eten, entertainment, uitstappen en sportactiviteiten allemaal bij. Ideaal wanneer je reist met kids maar even toegankelijk en geschikt zonder die kleine bengels. Reizen waar je perfect voor bij Club Med terecht kan.Club Med biedt wereldwijd meer dan 60 luxe all-inclusive vakantiebestemmingen aan. Van Egypte, Marokko, Senegal tot de Bahamas, Martinique, de Dominicaanse Republiek of zelfs de Malediven en Mauritius. Maar ook Mexico, Brazilië, China en Thailand en Japan tot ook in Europa natuurlijk. Je kan kiezen uit o.a. een romantische strandvakantie, een skitrip of een familievakantie in de natuur. Ontdek het volledige reisaanbod via de Club Med website.

Duik mee in de wondere wereld van Club Med én check onderstaande eventvideo van mijn Mexican fiesta:

Ik wil alvast terug met wat vrienden en wil er bijvoorbeeld een tripje Miami bij boeken. Maar 1st mij alvast mentaal en fysiek voorbereiden voor m'n allereerste keer op de skilatten begin december met Club Med. Fingers crossed!

page loaded