Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Inspiratie, kom maar op!

Door Michael op 16.11.2014

FIRST, zo heet het 1ste boek van Laetitia Bica. De monografie van deze fotografe is het resultaat van een bundeling van visuele en artistieke research. Van portretten en modefoto’s tot persoonlijker werk, je kan het er allemaal in vinden! Voor photography addicts is dit werk pure eye candy. Maar ook voor diegenen die inspiratie te kort komen in het leven, is dit creatief lekkers de moeite waard om te doorbladeren!

Laetitia Bica is een famous hot(photo)shot geworden door haar originele aanpak. Dialoog staat centraal, wat zich vertaalt in originele composities. Arty farty als ze is, volgt Bica voornamelijk haar instinct om een moment in beeld te brengen.

Omdat ze een grote honger vertoont naar wat er leeft in de wereld, wil ze zoveel mogelijk te weten komen over de nieuwe generatie. Zo staat ze dicht bij muzikanten, stylisten, cineasten en kunstenaars, die opvallen door vernieuwing, integriteit en een grote nieuwsgierigheid om nieuwe dingen te leren kennen. Kortom, mensen die positiviteit uitstralen. No room for negativity in FIRST!

Voor fotografiekenners die geen Laetitia Bica newbees meer zijn, is er het goede nieuws dat FIRST tal van onuitgegeven beelden zal brengen. Het boek geeft je met thema’s als dissimulatie, mimetisme en reizen een inzicht in de hersenspinsels van de fotografe. Very interesting indeed.

Genoeg afwisseling is er zeker in FIRST. Omdat het voor Bica allemaal draait om dialoog, nodigde ze in haar boek en aantal mensen uit om een persoonlijke visie op haar werk te geven. Omdat het niet allemaal even serieus moet zijn, voegt Jeffrey Tallane met humoristische aantekeningen geregeld een vrolijke noot toe. It’s all about positivity, remember?

Je kan het boek vanaf nu bemachtigen in de boekenwinkel. Ik kan je alvast meedelen dat mijn creativiteit geprikkeld is. Mommy, daddy, I’m gonna be an artist. 

Foto's © Editions du Caïd.

Met medewerking van Charlotte De Vidts

page loaded