Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sipping cocktails met Hannah Van Ongevalle

Door Michael op 05.11.2014

Afgelopen week was het cocktail o’clock. We gingen langs bij the one and only Hannah Van Ongevalle, de beste bartender van België. In haar eigen bar The Pharmacy in Knokke, die ze samen met haar vader Jan Van Ongevalle runt, werden we met open armen ontvangen. 

The pharmacy is een speak easy bar waar smaak en gezelligheid centraal staan. De bar in antiek Londense cocktailstijl is een beleving op zich. Hannah maakte ons enkele van haar top of the best cocktails. Kortom een fine-drinking experience en een gezellige babbel.


Hannah werd afgelopen zomer door de World Class uitgeroepen tot beste Belgische bartender en behoort tot de top 12 beste bartenders ter wereld. In de Belgische finale van de World Class nam Hannah het op tegen de meest getalenteerde bartenders van België. Het is de 1ste keer in 6 jaar dat een vrouw de Belgische finale van World Class wint.

World Class is een initiatief van Diageo Reserve Brands, het grootste internationale premium drankenbedrijf. World Class gaat op zoek naar de beste bartenders ter wereld en inspireert al jarenlang andere cocktailmakers. Een jury van mixology experts beoordelen de cocktails niet alleen op smaak en kwaliteit, maar ook op snelheid, presentatie en storytelling van iedere barman of -vrouw.

De World Class 50 zet jaarlijks de 50 beste bartenders ter wereld op een rijtje. Elke cocktailmaker voldoet hierbij aan enkele voorwaarden als perfecte locatie, inventieve cocktail en the best ingredients & spirits voor de ultimate fine-drinking experience in hun stad. 

Benieuwd wie dit jaar tot de top 50 barmannen en -vrouwen behoort? Hou dan zeker de World Class 50: The definitive drinking guide in de gaten. Een gids met onder meer insider recepten en informatie over hoogstaande cocktails.

page loaded