Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo’s highlights van Film Fest Gent

Door Michael op 25.10.2014

Het doek valt. De 41ste editie van Film Fest Gent zit er op en dus tijd om Belmodo’s highlights op te lijsten. We blikken terug op 11 dagen vol emotie, happy faces en filmfun van het hoogste niveau.

Film Fest Gent werkte voor deze editie een programma uit rond le cinéma français. Er werden 12 Franse films geselecteerd gaande van jong talent naar gevestigde waarden zoals Jean-Luc Godard, die op het Film Fest Gent zijn 43ste langspeelfilm voorstelde. In ‘Adieu au langage’ ontdekt de 83-jarige Godard de magie van de 3D-film. Monsieur Godard, you are the coolest grandpa in the world!

Daarnaast werd Italiaans filmmaker en icoon Federico Fellini in de spotlight gezet. Van donderdag 16 oktober tot en met zondag 25 januari loopt er dan ook een grote overzichtstentoonstelling in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster. Loop er zeker eens binnen als je een weekendje Gent inplant. Een echt must voor alle filmlovers.

Er stonden ook een heleboel Belgische premières op de planning. Het festival opende met de Amerikaanse remake van ‘Loft’. Niet helemaal Belgisch, maar kom. Wij zijn gewoon supertrots! Regisseur Erik Van Looy, scenarioschrijver Bart De Pauw, de cast en Belmodo waren uiteraard aanwezig. Mr. Matthias Schoenaerts was too busy, maar wij vergeven het hem. We’ll see you next time, baby! Het volledige verslag van deze ab fab openingsavond lees je op Belmodo. Wij zagen veel stralende gezichten op de red carpet en onze Belmodo friends knew how to work their magic. De vraag van de avond: WAYW (Who Are You Wearing, aha!)? We zagen guest editor Kim Hertogs in Christian Wijnants (lees zeker haar day before en day after post), long legs Elodie Ouedraogo in een supergirlie skirt van Avelon, missie Joy Anna Thielemans in Pinko en bestie Moora Vander Veken in Maje. You make us very proud, ladies!

Volgende Belgische highlights zijn zonder twijfel ‘Dance! Dance! Dance!’ en de ‘klassieke’ documentaire ‘Maarten Van Severen: Addicted to Every Possibility’ van Moon Blaisse. ‘Dance! Dance! Dance!’ is het uniek film/concert concept van Hendrik Willemyns, van topband Arsenal, en Ken Ochiai. De film combineert traditionele cinema met live electronic music en ging in wereldpremière in de Vooruit in Gent. Topjob, jongens!

Ons toppunt? De Belmodo Movie Night natuurlijk! Nick Cave, food&drinks, een topteam van BE Creative Make Up en Belmodo lovers & friends. What’s not to like? Het werd een fantastische avond en we kijken al uit naar de volgende editie. Klik snel door naar het verslag en geniet mee na van deze supergeslaagde avond. Check ook zeker het fotoalbum op onze Facebookpagina. Feel free to share&like.

Deze 41ste editie sloot af met ‘Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)’, de nieuwe film van de Mexicaanse regisseur Alejandro González. We kennen González van ‘21 Grams’ met all time favourite Sean Penn en beauty Naomi Watts. In ‘Birdman’ zien we Michael Keaton als uitgerangeerde filmster Riggan Thomson. De rol van zijn dochter, Sam Thomson, wordt vertolkt door niemand minder dan cutie Emma Stone. Sinds ‘The Help’ is Belmodo helemaal fan. Voor 'Birdman' switchte ginger Emma Stone slightly curly hoogblond. But no worries, she is still looking smoking hot. Naast Michael Keaton en Emma Stone zien we (opnieuw) Naomie Watts en crazy in the coconut Zach Galifianakis.

Geen closing night zonder receptie en afterparty. Dus jaaaa, wij trokken onze dancing shoes nog maar eens aan en gingen er volledig voor! Film Fest Gent, merci voor deze 41ste editie. Wij hebben onze portie red carpet glam weeral gehad en kunnen weer een jaartje verder. See you next year, wij zijn er sowieso weer bij!

Foto's © Belmodo & Film Fest Gent.

Met de medewerking van Ine De Parade.

page loaded