Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo Movie Night: where Belmodo meets ROCK

Door Koen op 23.10.2014

'20,000 days on earth' van Iain Forsyth en Jane Pollard is dé rockumentary van het jaar. We zagen Nick Cave in topvorm, pur sang en all the way. We beleefden de 20,000ste dag uit zijn leven op een heel intense manier en in our own neighbourhood, op Film Fest Gent. En wij zagen dat het goed was. What a man!

De film was misschien geen voor de hand liggende keuze, maar wij blikken terug op een topavond. Zoals voorspeld werd de film een aaneenschakeling van oneliners. Onze favoriete quote (lees hem hier) vullen we aan met: (Nick Cave nog eens over herinneringen) “Those moments when the gears of the heart really change.” - dixit Nick Cave - En ons favoriete stukje uit de film? De scène met ubercutie Kylie Minogue natuurlijk. We zien Nick Cave in de wagen, ms. Minogue is sitting in the backseat. Cave mijmert over het koesteren en verwerken van herinneringen. Zij vertelt hem over haar happy thoughts. Supervertederend!

'20,000 days on earth' is not for everybody, maar cinematografisch zit de film zeer goed in elkaar. De muziek, gaande van de stilste Nick Cave die we ooit hoorden tot de rocker die we al jaren kennen, versterkt de sfeer en geeft dynamiek aan de scènewisselingen.

Check for yourself en wordt meegezogen in de 20,000ste dag uit zijn leven. Belmodowaardig? Hell yeah! En ook de ideale film/documentaire om op vrijdagavond te kijken na een zware werkweek of op zondagmiddag wanneer de herfst de kop opsteekt en het weer je binnenhoudt. Fleecedekentjes in de aanslag.

Na de film, food & drinks kwam er een topteam van BE Creative Make Up dat onze rock chicks de perfecte make-up touch gaf. Topjob ladies, wij zagen heel veel stralende gezichtjes langs onze photowall passeren. Klik snel door naar de Belmodo-Facebookpagina om het volledige album te bekijken. You will see some very pretty ladies rocking by, in rockoutfit! We zagen onze Belmodo lovers in leder, heel veel leder en animal prints. We zagen studs, glitter en glam! They surely knew how to pull of a rock party. But hey, what did you expect?

En the day after? No problem, wij switchten onze high heels voor sneakers en onze leather pants voor onze boyfriend jeans en nemen een soy latte extra vandaag. See you all next year for some more Film Fest Gent glam!

 

 

Met medewerking van Ine De Parade.

page loaded