Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Wool Week: voor elk wat wols!

Door Koen op 20.10.2014

Lekker warm, zacht én gezellig, what more could a girl wish for in guur winterweer? Of het nu gaat om kasjmier, angora of merinos, wol moet in winterse tijden zowat ons favoriete kledingmateriaal zijn. Voeg daar nog een reeks grote namen uit de Antwerpse fashion scene aan toe, and you’ve got our attention!

Wel, Wool Week maakt onze wollige dromen waar. Wool Week, dat is een hele week in het teken van wol in de Belgische mode! Wool Week is een initiatief van The Campaign for Wool, een organisatie die door Prins Charles - je weet wel, de opa van cutest royal baby ever, prins George - werd opgericht en wereldwijd wolorganisaties verenigt om wol en zijn bijzondere eigenschappen in de kijker te zetten en de wolindustrie en schapenhouders te ondersteunen. 

Tijdens Wool Week wordt wol o.a. in de spotlights gezet met een exclusieve expo in de Antwerpse WM Gallery, gesitueerd in de – what’s in a name Wolstraat 45. Modejournaliste Veerle Windels maakte een selectie van wollen kledingstukken en designobjecten van de hand van Belgische designers.

Er komen een aantal prachtstukken van gevestigde waarden als Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Christian Wijnants en Tim Van Steenbergen aan bod, maar er is ook oog voor aanstormend talent als Kim Stumpf, Woojic Jo en Laure Severac. Deze laatste 2 hebben nog maar net een diploma van de Antwerpse Modeacademie op zak, maar werden geselecteerd omwille van hun interessante wolgebruik in hun afstudeercollecties.

Niet zo’n museummens maar eerder shopverslaafd? Wool Week is veel meer dan enkel een tentoonstelling – al is die zeker de moeite waard, trust me, you won’t be disappointed! Tijdens Wool Week is er ook een zogenaamde ‘Tour de Wool’, een parcours dat heel Antwerpen doorkruist en je langs de leukste wollige adresjes loodst.

Vergaap je aan de prachtige, met wol ingerichte winkelramen van o.a. Xandres, Stephan Schneider, Kim Stumpf en Tommy Hilfiger, shop schattige wollen kinderkleertjes bij Prinses op de Erwt of knuffelzachte babyaccessoires bij Kids on the Docks, volg met je mini-me een wolworkshop bij Veritas, of scoor premium knitwear bij o.a. Morrison, Maison Anna Heylen en Café Costume.

Ook benieuwd naar de exclusieve wollen creaties van Antwerp’s finest of gewoon nog op zoek naar die ene handgebreide sjaal, kasjmier V-halstrui of lamswollen mantel die niet in je wintergarderobe mag ontbreken? Wool Week loopt van woensdag 22 t.e.m. donderdag 30 oktober 2014 in Antwerpen. You know where to find us this week!

Foto's © Campaign for Wool. 

page loaded