Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

GOOSE laat alle zintuigen prikkelen!

Door Tiany op 16.10.2014

De Biënnale Interieur gaat de muzikale toer op! Muziekgroep GOOSE roept een wel zeer bijzondere voorstelling in het leven voor de tweejaarlijkse Biënnale Interieur in Kortrijk. De muziekband heeft met dit optreden als doel het publiek deel te laten uitmaken van hun performance. And so the project ‘De/ReConstruction’ was born.

Decennia lang al staat de artiest afgescheiden van zijn publiek. GOOSE stelde dit in vraag en wou de grenzen tussen publiek en artiest afbreken. Voor hun special mission zijn de rockers van plan om 4 verdiepingen van de Budatoren in te palmen. De muziekband zal verdeeld over de 4 verdiepingen een muziekstuk van 30 minuten spelen. Iedere muzikant zal een honderdtal mensen voor zich hebben, die 1 muzikant zien spelen, maar tegelijkertijd het geheel horen. A very risky business indeed ...

Tijdens het optreden wordt op groot scherm een filmpje getoond waarin de transformatie wordt afgebeeld die een muzikant doormaakt tijdens zijn performance. Voor dit filmpje sloegen modefotograaf Willy Vandeperre en cinematograaf Nicolas Karakatsanis de handen in elkaar om zo het publiek ervan bewust te maken dat een performance niet alleen mentaal, maar ook fysiek een impact heeft op de artiest. Once you start moving, you flip your hair back and forth. Weg perfecte coupe. You get the drill. 

De projectie van de film wordt geregeld onderbroken met beelden die live in de zaal geschoten worden. Zo kan het publiek een glimp opvangen van wat er zich op de andere verdiepingen afspeelt.

Dat het een hell of an experience zal worden, staat vast. Het hoofddoel van GOOSE is de nieuwsgierigheid van het publiek te triggeren en hun zintuigen op een unieke manier te prikkelen. Wil je je ook laten overdonderen door GOOSE, dan kan dit tijdens 1 van de 5 shows die doorgaan tussen vrijdag 17 oktober en zondag 26 oktober. Na elke performance zal er een heuse afterparty losbarsten. GOOSE gaat het laten daveren in Kortrijk. That’s the least we can say.

Foto's © GOOSE, De/ReConstruction.

Met medewerking van Charlotte De Vidts.

page loaded