Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

For the love of Matthias Schoenaerts

Door Bieke op 10.10.2014

Honestly, ik denk dat we vanaf dinsdag 14 oktober beter een stek in Gent zoeken, want we willen echt niets missen van de 41ste editie van het Film Fest Gent.

Het festival opent met ‘The Loft’, de Amerikaanse remake van de Belgische kaskraker van Erik Van Looy. We zagen hem allemaal al verschillende keren. En ja we admit, hottie Matthias Schoenaerts heeft daar absoluut alles mee te maken.

Matthias Schoenaerts maakte zijn filmdebuut in 1993 in de film ‘Daems’ (ook Oscar nominated by the way). Hij was op dat moment 15 jaar. 21 jaar later is Schoenaerts the ladies favourite en heeft hij een superindrukwekkend portfolio opgebouwd. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld ‘Loft’, die verscheen in het najaar van 2008 en ‘Rundskop’ van regisseur Michaël R. Roskam. Schoenaerts kwam 27 kilo spiermassa bij om een geloofwaardig personage te kunnen neerzetten. Het was even schrikken toen we hem in die tijd tegenkwamen. Dyed hair, supermuscled and baggie sweatpants. We thought we lost him… Maar niets is minder waar, want sinds de release van ‘Rundskop’ is Matthias Schoenaerts hotter than hot.


Toen na een korte stilte - Schoenaerts zat voor een langere periode in de Verenigde Staten voor de uitbouw van zijn internationale carrière - de voorjaarscampagne van Louis Vuitton verscheen, vielen we weer als bosjes voor hem. Seriously ladies, what’s not to like? De campagnebeelden frissen het geheugen misschien een beetje op?

In het najaar van 2012 zagen we hem dan naast überbeauty Marion Cotillard in ‘Le rouille et d’os’. Een match made in heaven. They both so worked their magic. Marion Cotillard won op de 80ste editie van de Oscars de grootste onderscheiding voor actrices voor haar vertolking van Edith Piaf. Sinds 2008 is Cotillard het gezicht van de handtassenlijn Lady Dior en is ze 1 van Christian Dior’s muzes. Tijdens Paris Fashion Week werd ze ook weer gespot op de fashion show, wearing Dior (duh!). Ze droeg een LBD en some bright blue heeled booties. We are in love.

Maar oooh, we wijken af. Back to Mr. Schoenaerts, want wij komen voor hem naar Gent. Voor hem en 'The Loft' (not the other way aroundwhoops). Wij zijn superfan. Check zeker de Film Fest Gent website voor het volledige programma en tickets, want de openingsfilm is zo goed als volgeboekt. Hou ook Belmodo in het oog, want er volgen nog styling tips voor de exclusieve Belmodo movie night op woensdag 22 oktober. Dresscode: ROCK. Hair en make-up zal voorzien worden door BE Creative Make up. 100% Belmodo-proof!

page loaded