Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

How to tuck in your shirt for a streetstyle picture

Door Loes op 07.10.2014

Iedereen die al eens voor een streetstyle fotograaf heeft gestaan, hoef ik niet te vertellen dat dit helemaal niet zo 'easy peasy' is als veel bloggers ons doen geloven. Je kin een beetje omhoog, je schouders ontspannen en recht in de lens kijken. Duizenden tips zijn er voor het poseren voor die gigantische lenzen maar ook voor je outfit zijn er kleine tips die een wereld van verschil kunnen maken.

De tuck van je shirt bijvoorbeeld. Nog niet over nagedacht? Shame on you, i'ts all in the details girls. Het voordeel? Je kan je shirt op 100 manieren fashionable in je broek doen, dus de tijd dat je voor aap liep wanneer je even slordig was, is volledig voorbij! De 3 mooiste en meest voorkomende tucks voor jou op een rijtje! 

The classic tuck

We beginnen simpel en deze tuck heb je vast van je grootmoeder geleerd, allé Ik allesinds wel. Netjes alles in je broek of rok. Deze tuck is geschikt voor momenten dat je jouw waist helemaal wilt showen. Is die van jou toevallig jouw sterkste punt? Ga dan altijd voor de classic tuck and show off what you've got, momma!

Doe bij het insteken van je shirt je armen omhoog. Yes, you’re right dat is ook een tip van mijn oma. Zo doe je net de juiste hoeveelheid stof in je broek zonder dat het lelijk gaat flapperen.

Je kan 2 richtigen uit met deze tuck. Of je look is 'de ideale schoondochter' en zeer netjes. Of je look is zo casual dat je hem nog een beetje kan upgraden door je shirt netjes in te stoppen. Denk aan gescheurde boyfriend jeans meets marcelleke? Instoppen die handel!

The front tuck

Dit is de favoriete tuck in van streetstyle darlings. Je laat de achterkant lang terwijl je enkel de voorkant of zelfs slechts een hoekje in je broek propt. Perfect voor wanneer je een hele mooie lange bloes of trui draagt. Het voordeel? Je toont mooi je waist maar je vermijdt het patattenzakeffect. 2 vliegen in 1 klap! 

Hiermee oogt je outfit ook een stuk nonchalanter. Lees: minder ‘ik ben een uur eerder opgestaan enkel en alleen om me aan te kleden’. Yes that’s right en dat is zeker wel het geval wanneer je super duper onverwacht oh my god helemaal holder de bolder wordt overvallen door een streetstyle fotograaf. 

The half tuck

Met deze tuck maak je simpel het verschil tussen een kantooroutfit en een fashion lover outfit. Er is wel een nadeel want je kan deze tuck enkel doen met hemden. Maar aangezien het witte hemd weer het symbool is van aankomende winter, is dat geen probleem lijkt mij.

How to? Je knoopt je hemd open tot de hoogte van je broekrand. Dan steek je 1 helft in je broek en laat de andere nonchalant hangen.

Klinkt simpel allemaal? Soms is het fashion leven simpel schatjes. Geniet ervan voor we weer met 1000 laagjes, ingewikkelde eyeliners en heels in een hoek van 120 graden aan komen zetten! 

Foto's © Pinterest.

page loaded