Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Brussels Fashion Days 2014

Door Koen op 06.10.2014

In de uitloop van de internationale fashionweeks organiseert Serge Vanderheyden, initiatiefnemer en klaar voor zijn 3de editie, de Brussels Fashion Days. Hét mode-event dat focust op Belgisch talent en tijdens de vorige editie 8000 bezoekers wist te strikken.

Vrijdag 17 oktober 2014 openen de Brussel Fashion Days met een exclusieve defilé van het MAD van Brussel (Mode & Design Center). De organisatie selecteerde 10 pas afgestuurde designers van verschillende Belgische modeacademies, waaronder Emmanuel Beguinot, Ilke Cop en Anouk Fallon.

Op zaterdag 18 oktober zet magazine ELLE België een mooi aantal andere ontwerpers in de spotlight. De nieuwste creaties van Véronique Leroy, Carine Gilson, Arma Cutis, Doriane Van Overeem en het Belgische/Russische Omsk Belgium zullen in een fijne overzichtsdefilé getoond worden.

De Brussels Fashion Days willen fashion aanreiken en toegankelijk maken voor iedereen en daarom zoomt het in op het overall thema. Fashion is all around, so let’s bring it that way. Het zou het moto van deze 3-daagse kunnen zijn.

Naast de verschilende defilés loopt er ook weer een fototentoonstelling in het MAD. De expositie zet zich verder tijdens de Chic Outlet Shopping in Maasmechelen Village, dus al je niet in Brussel geraakt kan je cultuur en shopping combineren in dit shopping-walhalla (note to self: watch out!).

Je kan als bezoeker ook een Fashion Talk bijwonen. Moderator van dienst is hoofdredactrice van ELLE België, Bea Ercolini. In het panel niemand minder dan Jean-Paul Lespagnard (Fashion Designer, have you seen his SS2015 collection yet? I’m head over heals with his embroidered shrimp and sausage sweater … ) en Didier Vervaeren (Fashion Curator bij het MAD).

Nieuw dit jaar is de immense Fashion Pop-up Store die creaties van 30 ontwerpers aanbiedt. Je vindt er designs van o.a. Versa Versa, Conni Kaminski en Marie Le Lorrain. Verder kan je loungen in de bar sponsored by Liefmans of in de conceptbar met No Limit.

No fashion event without the perfect hairdo and make-up, dus laat je verwennen door L’Oreal Professionnel en MAC. Of spring eens binnen bij Bernina voor een inspirerende naaiworkshop. Voor de girls met interesse in een modellencarrière loopt er een casting van IMM (International Model Management). Ga zeker eens een kijkje nemen. Misschien word je wel het nieuwe gezicht van het agentschap. Good luck!

Brussels Fashion Days, van vrijdag 17 oktober tot en met zondag 19 oktober in THE EGG. Be there fashionably early because you do not want to miss a sip of it. Tickets en info via de algemene website van Brussels Fashion Days.

page loaded