Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo Fashion Days: Where to eat

Door Koen op 05.10.2014

Het is bijna tijd voor de Belmodo Fashion Days! Maar van al dat kuieren, shoppen en passen worden we natuurlijk moe en hongerig ... Dit zijn de beste adresjes om weer op krachten te komen. Tried, tested & approved!  

1. STORY Urban Deli Shop

STORY is een Scandinavisch geïnspireerde hotspot in de schaduw van het MAS. Een ontbijtje voor het shoppen, een snelle lunch tussen de shopsessies door of een koffiepauze om je voetjes te laten rusten en je nieuwe aankopen te showen: je kan er terecht op elk moment van de dag. Maak je keuze uit het heerlijke buffet vol dagverse gerechten en geniet van je maaltijd op het zonovergoten terras op ’t Eilandje. Wedden dat je er daarna weer helemaal tegenaan kan?

(Godefridiuskaai 2, Antwerpen)

2. STAY

Shoppen & eten onder hetzelfde dak, why not? Bij STAY in de Nationalestraat is het perfect mogelijk. In deze hippe ‘boutique bar’ kan je niet enkel stylish kleren, accessoires en andere leuke hebbedingen scoren, maar ook eten in stijl. Je kan er rustig ontbijten, brunchen en lunchen. Er zijn o.a. lekkere verse slaatjes en tasty bagels, en er is zelfs een speciale ‘lunch voor 2’, sounds perfect voor een shopdagje met je BFF, right?

(Nationalestraat 49, Antwerpen)

3. Graanmarkt 13

In deze luxueuze concept store vind je merken als Kenzo, Isabelle Marant en Santa Maria Novella. Maar nog belangrijker: je kan er ook eten. De GaultMillau heeft het bijbehorende restaurant van Seppe Nobels nog maar net uitgeroepen tot beste groentenrestaurant van 2015. De groenten en kruiden die Nobels gebruikt, zijn dan ook van eigen kweek! Bij Graanmarkt 13 kom je voor een verfijnde maar lichte lunch of een heerlijk driegangendiner. Goed nieuws voor vegetariërs en mensen met een voedselallergie: de chef past met plezier zijn gerechten voor je aan.

(Graanmarkt 13, Antwerpen)

4. Caffè Internazionale

Bij Caffè Internazionale kan je - zoals het een goede koffiebar betaamt - lekker ontbijten en koffie of thee drinken. Maar dat is niet alles! Caffè Internazionale staat vooral bekend om zijn authentieke New Yorkse pastrami. Dit gerookte, gepekelde rundsvlees, wordt met gezouten augurk, witte kool en een lekkere mosterddressing geserveerd tussen 2 boterhammen. Voor wie droomt van een tripje naar The Big Apple of voor al wie er al geweest is en last heeft van heimwee.

(Volkstraat 21, Antwerpen)

5. Civiltà del Bere

Wie houdt van authentieke Italiaanse keuken, maar een hekel heeft aan kitscherige interieurs (denk: rood-witgeruite tafelkleedjes en wijnflessen in rieten mandjes) moet Civiltà del Bere eens proberen. Het trendy, minimalistische interieur doet eerder denken aan een hippe Parijse bistro, maar hier wordt wel degelijk op-en-top Italiaanse pizza geserveerd. En dat volledig volgens de regels van de kunst in een traditionele houtoven. Best of both worlds, als je het mij vraagt, en de beste pizza van ‘t Stad!

6. Native Food

Native Food is een gezellige Antwerpse biobistro waar seizoensgroenten de hoofdrol spelen. Hier is al wat geserveerd wordt macrobiotosch, puur-natuur en superhealthy. Bovendien is alles er homemade, en dat proef je ook! Voor geitenwollensokkentypes, hoor ik je al denken? Wrong! Hier spot je eerder hip & healthy-loving volk. Wie houdt van licht, gezond en vooral lekker eten weet waar hij/zij de volgende keer moet zijn!

(Muntstraat 8, Antwerpen)

7. Chez Fred

In de Kloosterstraat vind je niet alleen een leuke verzameling antiekwinkels, er zijn ook leuke cafés, restaurants en koffiebars. Chez Fred is een gezellig brasserietje dat een gezonde mix serveert van wereldkeuken en oer-Vlaamse gerechten op grootmoeders wijze. Stoofvlees met frietjes en witloofsalade of toch maar sashimi van tonijn met wasabi en sojasaus? Je vindt er voor elk wat wils. Sta je al een halfuur te twijfelen of je dat antieke schrijftafeltje al dan niet wil kopen? Denk er gewoon nog even rustig over na tijdens een smakelijke lunch op het cozy terrasje van Chez Fred!

(Kloosterstraat 83, Antwerpen)

8. Barnini

Of het nu voor de koffie, taart of bagels is, Barnini is bij de Antwerpse locals een vaste waarde. Je kunt er heerlijk originele, kunstig versierde koffies drinken die je nergens anders kunt krijgen. Barnini serveert immers een lekkere houseblend. Maar waar wij het meest voor komen zijn de overheerlijke bagels met alle mogelijke toppings. Perfect voor een lichte hap tussendoor. Een bezoekje aan Barnini is voor ons altijd een beetje thuiskomen. Hoe kan het ook anders, met zo’n gezellig retro-interieur?

(Oudevaartplaats 10, Antwerpen)

9. Umamído

Voor wie het liever wat exotischer heeft: Umamído is een gloednieuwe Japanse ramenbar op ’t Zuid. Een ramenbar is eigenlijk een Japanse fastfoodkeet, maar dan in de allerbeste zin van het woord. De Japanse bouillon staat gewoon de hele dag door te sudderen, maar de ramen moeten nog geen twee minuten koken. De tasty noedelsoepjes zijn dan ook echte smaakbommetjes die in een mum van tijd op tafel worden getoverd. 'Slow food served fast' is niet voor niets hun motto. Verder zijn ook de gyoza (een soort Japanse ravioli) en de gestoomde pork buns een aanrader voor al wie van de Aziatische keuken houdt.

(Graaf Van Egmontstraat 57, Antwerpen)

10. Renaissance

Net naast het Modemuseum vind je Renaissance, een van de meest trendy winkels in Antwerpen. Deze concepstore bevindt zich recht in het modehart van de stad, en verkoopt merken als Carven, Rag & Bone en Alexander Wang. Aan de winkel is ook een restaurant gekoppeld, en wat voor eentje! Bij Renaissance serveren ze authentieke Italiaanse gerechten met een moderne twist, en dat in een prachtig, luxueus decor. Mijn favoriet? ‘Tagliata di manzo’: malse reepjes rundsvlees geserveerd op een bedje van rucola, parmezaanschilfers en knapperige, ovengebakken aardappeltjes. Buon appetito!

(Nationalestraat 32, Antwerpen)

 

Foto's © STORY, Stay, Graanmarkt 13, Caffè Internazionale, Civiltà del Bere, Native Food, CHez Fred, Barnini, Umamido, Renaissance.

Met medewerking van Kora-Lee Lust.

page loaded