Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De hipste concept store, hands down

Door Koen op 02.10.2014

Dover Street Market Londen, de hipste conceptstore ter wereld, viert zijn 10-jarig bestaan onder de naam “The Next Ten Years”. En dat gaat natuurlijk gaat niet onopgemerkt voorbij.

Dover Street Market biedt ons een nieuwe manier van winkelen aan. It’s very cutting-edge and has a dynamic street market feel. Het minimalistische/functionalistische interieur, verdeeld over 6 verdiepingen, biedt diverse grote merken aan, als Comme des Garçons Homme Plus, Junya Watanabe, Alaïa, Saint Laurent, Céline, Sacai, … Wees gerust, wij zijn ook al aan het wegdromen.


Deze high fashion concept store is ontstaan door de creatieve hand van Rei Kawakubo, de oprichtster van Commes des Garçons.

“I want to create a kind of market where various creators from various fields gather together and encounter each other in an ongoing atmosphere of beautiful chaos: the mixing up and coming together of different kindred souls who all share a strong personal vision” - aldus Rei -

Dover Street Market London ging enkele dagen dicht en opende op in september opnieuw zijn deuren met een volledig veranderde winkel. Daarnaast stond september helemaal in teken van the 10-year anniversary. Om dit te vieren waren er een hele reeks events, temporary shops én special products. Zo creeërde Dover Street Market London samen met Eastpak een iconic Black Padded backpack met een Dover Street Market-schaakbordprint aan de voorkant. Je kan de rugzak vinden op de Eastpak-website, but be fast, ‘cause it’s a limited edition.

“Deze samenwerking met Eastpak toont aan dat het merk een hele verandering is ondergaan” - zo stelt Massimo Ferucci, general manager - 

Het is het bewijs dat avant-gardisten als Dover Street Market steeds meer en meer dezelfde visie delen met een bepaald merk, in dit geval Eastpak, bijvoorbeeld.

So peeps, als jullie in Londen zijn, meer bepaald in Mayfair, Doverstreet, spring dan zeker binnen! Zelfs als je low on cash bent, kan deze plek dienen als dé ultieme inspiratiebron.

Foto's © Dover Street Market London.

Met medewerking van Lars Lagaisse.

page loaded