Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Belmodo Film Fest Gent collection

Door Koen op 29.09.2014

Woehoeee, het officiële programma van Film Fest Gent staat online! Aangezien je wordt overwelmd met een overdose of awesome movies helpt Belmodo jou om de perfecte lijst samen te stellen. Bereid je voor op trillen, lachen, schreeuwen en shaken, want de 41ste editie belooft alvast een fantastische ervaring te worden. 

The Loft

5 vrienden, 1 loft en 1 lijk. Meer had Erik Van Looy niet nodig om Hollywood te overhalen. The Loft is de langverwachte Amerikaanse remake van de meest succesvolle Vlaamse film aller tijden.

Dat kan ook niet anders, want Matthias Schoenaerts speelt 1 van de 5 vrienden. De 4 andere suspects (en guilthy of too much hotness) worden vertolkt door Karl Urban (Star Trek Into Darkness), James Marsden (X-Men), Wentworth Miller (Prison Break) en Eric Stonestreet (Modern Family).

Reality

Anderhalf uur lang op het puntje van je stoel zitten met een ‘what the F’ gevoel en tranen in de ogen van het lachen, dat is de hipsterfilm Reality, het nieuwste kunstwerkje van regisseur Quentin Dupieux, a.k.a. muzikant Mr. Oizo. Zo speelt Amerikaanse komiek Eric Wareheim een schooldirecteur die zich in zijn vrije tijd als vrouw verkleedt en bejaarden beledigt en kruipt Alain Chabat in de huid van een regisseur die klaagt over acteurs die niet op de juiste manier kreunen. Absurdheid allom!

Quentin Dupieux is niet de enige muzikant die al achter de camera kroop. Zo deden Frank Sinatra, Dave Grohl van de Foo Fighters en zelfs Kanye West het hem al voor, maar sinds zijn succes met de film Rubber, lijkt Dupieux de smaak van popcorn te pakken te hebben.

Waste Land

Reden numero uno om naar Waste Land te gaan kijken is zonder twijfel het betoverende acteurtalent van Jérémie Renier. Normaal gezien ging de felbegeerde Matthias Schoenaerts de hoofdrol spelen, dus had Renier grote schoenen om op te vullen. De psychologische thriller trekt je mee in het hoofd van de labiele politierechercheur die zichzelf in een bizar moordonderzoek volledig verliest. Watch out Matthias, want Jérémie komt er aan!

20,000 Days on Earth

Een fictieve dag in het leven van legendarisch cultuuricoon Nick Cave. Zo bezoekt hij zijn psychotherapeut, duikt hij in zijn archief en belandt hij met popster Kylie Minogue in de auto. Just another typical day in the life of a rock star!

Mr. Cave is al jaren 1 van de meest fascinerende en ongrijpbare figuren in de muziek- en filmindustrie. 20,000 Days on Earth vergroot de mystiek eens te meer. De mix van feiten, fictie en fantastie maken van deze film 1 van de orgineelste muziekdocumentaires ooit. Een absolute aanrader voor als je geïnspireerd wil worden om zelf je creativiteit in te zetten.

Une Nouvelle Amie

Helemaal in het thema van dit jaar, namelijk Frankrijk, is de geestige en pakkende Une Nouvelle Amie van François Ozon. Vorig jaar ontlokte Ozon oproer met de film Jeune & Jolie over een 17-jarige prostituee.

De rijzende ster Anaïs Demoustier speelt in de hoofdrol een vrouw die na haar beste vriendin te verliezen in een depressie raakt, maar ze vindt haar levenslust terug wanneer ze ontdekt dat de echtgenoot van haar overleden vriendin zich graag verkleedt als vrouw.

Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

Mexicaans regisseur Alejandro González Iñarritu (Amores Perros, 21 Grams, Babel) sluit met zijn nieuwste creatie Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) op vrijdag 24 oktober 2014 de 41ste editie van Film Fest Gent af.

De verrassende satire toont de moderne celebritycultuur en Hollywoods huidige obsessie met superhelden. De action hero Birdman - gespeeld door Michael Keaton -  stond ooit bovenaan de A-list van Hollywood, maar sukkelde dan in de vergetelheid. Daarom stort hij zich op een performance op Broadway. De ideale film voor een goede portie zelfspot met hilarisch gênante momentjes!

Of course zijn er nog superveel andere films die je gegarandeerd moet zien tijdens Film Fest Gent. Kijk daarom snel op hun website en plan alvast jouw movie night out en wie weet spot je de Belmodo addicts ook wel ergens. Blokkeer alvast je agenda van dinsdag 14 oktober 2014 t.e.m. zaterdag 25 oktober 2014, want deze fantastische gelegenheid om een goeie portie cultuur op te snuiven mag je niet laten liggen! 

Met medewerking van Shanice Engel.

page loaded