Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De meest ‘sparkly’ designwedstrijd ever!

Door Michael op 25.09.2014

Wie vindt het leuk om champagne via post te ontvangen? I raise my hand! Maar stuur je een champagne met een rijke historie als Veuve Clicquot op in een standaard verpakking of verdient het dat extra beetje sparkle (you see what I did there)? Het bedrijf dacht out of the box en wilde met zijn onlangs gelanceerde collectie Clicquot Mail vooral een moderne uitstraling voor de verpakking van hun champagne ontwerpen. Het champagnehuis schakelde 5.5 Designstudio in om enkele moderne - and very cool - designs te bedenken voor de verpakkingen van hun champagne.

Ze kwamen met de meest originele designs op de proppen; zo maakten ze de ‘Clicquot Clutch’, ‘Clicquot Express’ en de ‘Clicquot Envelope’. Mijn favoriet is de Clicquot Clutch, hij ziet er mighty fine uit en met zijn isothermische verpakking houdt hij de champagnefles koel, waardoor deze meteen kan gedronken worden wanneer de ontvanger zijn clutch ontvangt. 

Maar nu the big news, darlings! Naar aanleiding van de Clicquot Mailcollectie laat Veuve Clicquot het designen over aan jou! Wait, whuuut? Het bedrijf organiseert namelijk de Re-Creation Awards, een internationale online designwedstrijd, waarbij een internationale jury het beste ontwerp voor de Clicquot Mailbox 2015 zal bekronen. 


Een voorbeeld van een ontwerp voor de de Veuve Clicquot Mailbox 2015.

Wat houdt de beloning in, you ask? De winnaar mag zowaar deelnemen aan de Milaan Design Week, krijgt een reportage voor Wallpaper Magazine en krijgt een geldprijs van € 10.000. Ben ik nog iets vergeten? O ja, de winnaar krijgt ook nog eens de kans om zijn ontwerp op de internationele markt te brengen. Sounds too good to be true, right


De Veuve Clicquot Mailbox 2014 uit de Clicquot Mail collectie.

In de periode van zaterdag 15 november t.e.m. maandag 15 december 2014 worden in elk van de 10 deelnemende landen 2 winnaars geselecteerd, 1 winnaar wordt gekozen via public voting, de andere door een onafhankelijke jury. Benieuwd voor welke Belgische leeuwen je gegooid zal worden? Niemand minder dan Xavier Lust, Dieter Van Den Storm en David Van Severen zullen de ontwerpen met een kritisch oog bekijken. Uiteindelijk zullen er 20 genomineerden resteren, die uitgenodigd worden voor een prestigieus 2-daags evenement in Reims. Dit zal het moment van de waarheid worden, aangezien de internationale jury dan het winnende Mailbox-ontwerp zal bekend maken.

 

 

Voel je je geroepen om deel te nemen aan deze designwedstrijd en wil je kans maken op de waslijst aan fabulous prijzen? Neem dan deel via de website www.awards.veuve-clicquot.com die actief zal zijn van woensdag 1 oktober t.e.m. zaterdag 15 november 2014. Good luck and get your sparkle on!

Foto's en video © Designstudio 5.5, Veuve Clicquot.

Met medewerking van Charlotte De Vidts.

page loaded