Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

41ste editie Film Fest Gent

Door Koen op 22.09.2014

Filmliefhebbers, mark your agendas, want Film Fest Gent begint bijna aan haar 41ste editie. Dinsdag 14 oktober 2014 is de kick off, waarna we 12 dagen lang worden verwend met exclusieve avant-premières, concerten, bekende stars & much more. Klinkt als muziek in de oortjes, right?


BelmodoTiany en BelmodoKoen op de rode loper in 2013.

En gelijk heb je! Vorig jaar voelden we ons even als Hollywood celebrities op de rode loper in Cannes en konden we sterren spotten als Joseph Gordon-Levitt, Joy Anna Thielemans, Veronique Leysen en Johannes Verschaeve van de Van Jets. 

Deze editie worden we ondergedompeld in een Franse sfeer. Mais oui chéri, Frankijk is nog altijd het mekka van arthouse en auteurscinema. Denk maar aan de veteranen als Jean-Luc Godard (À bout de souffle) en Jacques Rivette (La Belle Noiseuse) van de nouvelle vague, maar ook de nieuwe garde met namen als Guillaume Brac (Tonnerre) en Sophie Letourneur (Les Coquillettes), die een documentairestijl combineren met een spectaculaire inventiviteit.

Wie beter dan Catherine Deneuve - 1 van de bekendste Franse actrices ever - om op de affiche te schitteren? Het beeld van Deneuve in Belle de jour uit 1966 is ideaal om de Franse cinema te incarneren: chic, stijlvol, mysterieus én toch ook een tikkeltje ondeugend.

Deneuve speelt in deze cultfilm een welgestelde, pas getrouwde vrouw die masochistische fantasieën heeft en een geheim dubbelleven begint als prostituee in Parijs. Tja, die Fransmannen weten wel hoe ze iets spicy kunnen maken!

Naast het Franse programmaluik zijn er ook dit jaar weer de klassieke festivalsecties als Competitie, Gala’s & Previews, Classics, Out of the Box en Artists on Film.

Voor de openingsavond staat een knaller van formaat geprogrammeerd: The Loft, Erik Van Looy’s langverwachte remake van de ongelooflijk succesvolle film Loft. Belgische trots Matthias Schoenaerts - sigh - speelt als enige acteur uit het orgineel ook in deze remake 1 van de hoofdrollen. De andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Hollywood hotshots Karl Urban (Star Trek Into Darkness), James Marsden (X-Men), Wentworth Miller (Prison Break) en Eric Stonestreet (Modern Family). We hopen alvast onze Matthias op de rode loper te spotten en hij mag zijn Amerikaanse vrienden gerust meenemen.

Wat staat er verder nog op het programma? Een viering van het honderjarige bestaan van het personage de Zwerver van Charles Chaplin, wiens slapstickfilmpjes jong en oud laten gieren, brullen en tranen. Daarom kan je tijdens Film Fest Gent naar 2 uitzonderlijke vertoningen van zijn grootste klassiekers gaan: The Circus en The Gold Rush.

Film Fest Gent brengt i.s.m. het Provinciaal Cultuurcentrum Caemersklooster een ode aan legendarische regisseur Federico Fellini. Zijn werk prikkelt werkelijk alle zintuigen. Denk maar aan zijn stoet van bizarre creaturen: dwergen, albino’s, vulkanische blondines, ronde penguïn-nonnen, bultenaars en weemoedige clowns. Very trippy indeed. Tijdens de tentoonstelling kan je opnames uit zijn films bekijken, zijn tekeningen en zijn reclamespotjes.

Ook kan je naar het World Soundtrack Awards concert gaan, waar dit jaar muziek van Cliff Martinez - ex-drummer van de Red Hotel Chili Peppers  - wordt gespeeld in een wel heel speciale versie. Brussels Philharmonic brengt zijn muziek live begeleid door filmfragmenten op groot scherm. Mister Martinez maakte o.a. scores voor de films Drive en Only God Forgives met Ryan Gosling

Kortom: Film Fest Gent is de ideale manier om je te laten onderdompelen in de movie culture. Your go-to spots zijn Kinepolis Gent, Vooruit, Studio Skoop, Sphinx, Bijloke, KASKcinema, Caermersklooster en ‘t Kuipke. Dus haal snel je tickets via de website van Film Fest Gent!

Ben jij de grootste filmlover van je familie en ben je steeds de 1ste die op de hoogte is van nieuwe must-see films? Word dan, net als Felix Van Groeningen, Jef Neve en Murielle Scherre, vriend van Film Fest Gent. Als Film Fest Friend haal je nog meer uit het festival en geniet je van exclusieve voordelen. Belmodo en Film Fest Gent zijn al lang besties. Are you joining us?

Laat je tijdens Film Fest Gent meeslepen in de magische wereld van film, muziek & kunst. Dus blokkeer alvast je agenda van 14 oktober tot 25 oktober 2014 en hou vooral de website van Film Fest Gent en die van Belmodo in de gaten voor scoops & nieuwtjes. I’ve got a feeling something big is coming up. Iets dat klint als The Belmodo Movie NightFilm Fest Gent

To be continued 

page loaded