Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Next Big Five

Door Koen op 17.09.2014

Remember the Big5 van Europa? Nee, niet de 6 van Antwerpen, #beroepsmisvorming. Maar wel de wolf, de lynx, de wisent, de veelvraat (hum unfortunate name) en de bruine beer werden genomineerd tot de Big5 van Europa op basis van hun uiterlijk, gedrag, zeldzaamheid en graad van angstaanjagendheid. De Next Big Five is een kritisch maar positief vervolg en zet deze keer 5 alledaagse dieren in de schijnwerper: de koe, het schaap, de zalm, de kip en het varken. Niet zo'n zinderende namen als de wolf en de lynx maar wel dieren die een onvoorstelbare impact hebben op onze eet- en leefgewoontes

De vegetariërs in je omgeving hebben je er misschien al wel eens (of constant) op gewezen dat vlees een gigantische impact heeft op de natuur en de aarde. Als vegetariër vind ik het absoluut niet nodig om mensen hun geliefde stukje steak te ontnemen, maar af en toe kan en moet het anders en anders kan heerlijk zijn! Dat wordt 100% duidelijk op de inspirerende tentoonstelling The Next Big  Five van Yves Drieghe. Ontwerpers en chefs als KENZO, Foodstorms en Honest by liften vegan, faux-leather, plant-based en sustainable moeiteloos tot het haute-couture of haute-cuisine level

De expo The Next Big Five kan je bezoeken op zaterdag 18 en zondag 19 oktober 2014 tijdens het KRACHTVOER foodfestival in de Studio in Antwerpen. Echt een go-to expo voor de bewuste fashion devotee. Als thoroughbred fashionista is het waarschijnlijk oneindig veel makkelijker om je stukje vlees op te geven dan je LBD (helaas, die zwarte verf is niet zo environment-friendly). Maar op de expo kan je opgelucht ademhalen want er zijn weldegelijk heel wat high fashion brands die duurzaamheid centraal zetten.


Yes KENZO mag je naar hartenlust shoppen want het franse merk besteed aandacht aan onze oceanen met een collectie"NO FISH NO NOTHING" die bestaat uit een reeks T-shirts en sweaters die je in België vindt bij Graanmarkt 13. Ook de Belgische ontwerper Bruno Pieters is bij de sustainable-avant-garde en ontwierp samen met Maison Des Talons een vegan schoenencollectie voor zijn modelabel 'Honest By'. Een andere gastontwerper bij Honest by is Heaven Tanudiredja die handgemaakte modeaccessoires ontwerpt. Ook het Belgische Rombaut en Parijse Good Guys zullen van de partij zijn, maar je was ondertussen al overtuigd dat het een fantastische expo wordt!

Op Instagram zijn Vegan en Plant-based al de trendwoorden van 2014. En tegenwoordig moet je niet naar Berlijn of Londen voor een eetbare vegan maaltijd want de Belgische foodies zijn helemaal mee! Chef Kevin Storms van Foodstorms tovert heerlijke bordjes op tafel die eruitzien als een tuinwandeling en ook delicious zijn, want de Foodstorms-avonden zijn razendsnel uitverkocht! Check ook Just Mayo by Hampton Creek als je all the way wilt gaan en dus plantaardige mayonaise wil. Last but not least is er nog Just Like Your Mom. De festivalganger heeft misschien al een voorproefje gekregen van Just Like Your Mom, want de vegan burgers trokken deze zomer van festival naar festival.

Naast dit fashion en food fest, kan je op de expo ook kunst, illustraties en foto's bezichtigen met als rode draad The Next Big Five. Bon, ik zou niemand willen dwingen om in hennep-kleren rond te lopen of tofu te eten, maar deze expo is echt een treat for the eye and tongue!

The Next Big 5 expo is te bezichtigen op KRACHTVOER in de Studio in Antwerpen op zaterdag 18 & zondag 19 oktober 2014.

Foto's © Instagram diftyves.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded