Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Pimp je interieur met een adoptieplant!

Door Loes op 09.09.2014

Het is waarschijnlijk oud nieuws, maar iedereen die een beetje verslaafd is aan interieur is de dag van vandaag ook verslaafd aan planten. Groen is hot & happening! Je kan geen interieurboekje of blog bekijken zonder dat je overspoeld wordt met grote, exotische en weelderige planten die de halve kamer in beslag nemen.

Een beetje groen doet je ruimte heropleven. In 1 oogopslag is de kamer een stuk frisser en huiselijker. Dat is een stelling waar iedereen het unaniem over eens is, en zo blijkt uit het succes van het Plantenasiel Antwerpen. Hier worden planten waar mensen geen plaats meer voor hebben (of tijd, of geld, of eender welke reden dan ook) aangeboden voor een nieuwe eigenaar.

Heb je interesse? Gewoon reageren en afspreken met de eigenaar. Meestal ben je wel met een grote groep geïnteresseerden en wordt de plant verloot ... Ok, je bent minder zeker van je groene aanwinst, maar het gevoel dat je echt iets gewonnen hebt, is natuurlijk ook leuk!

Alle hipsters van Antwerpse bodem verzamelen zich op deze Facebookpagina om een pareltje voor hun interieur te scoren. Easy, fun en heeeuuuul erg groen natuurlijk. En het allerbelangrijkste aan dit concept is misschien wel dat het je nougatbollen kost en dat je geen geduld moet hebben tot je plant eens een groeispurt krijgt. Believe me, die krijgen ze niet. Dus een mooie, grote aanwinst is daarom een absolute aanrader voor ongeduldige troela's zoals mezelf. Deze exemplaren worden daarnaast ook extra vaak aangeboden omdat mensen er geen plaats meer voor hebben. Sounds perfect voor je woonkamer die stiekem ook een balzaal is, toch?

Veeeeeeel planten geven je interieur een boost, less is not more in dit geval. Kies daarom voor veel varianten! Geen triestig rijtje op je vensterbank maar een oase doorheen je hele huis. Een hangplant in de keuken, een rij sanseveria’s aan het raam, nog een palm in de hoek en een vleesetende plant in je glazen terranium. Zorg dat er zich overal groen bevindt maar mooi verdeeld over de ruimte. Laat de Debby Travis in jezelf eventjes los en ga allemaal massaal planten adopteren, schatjes van patatjes! 

Foto's © Plantenasiel Antwerpen en Pinterest. 

page loaded