Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

F. Egidio popt-up in Hasselt

Door Angelique op 03.09.2014

De Limburgse ontwerper Egidio Fauzia doet het vanaf nu anders. 35 jaar lang hield hij samen met zijn vrouw een winkel in Hasselt open waar ze hun eigen creaties verkochten. Na hun scheiding richtte hij zijn eigen label: op F.Egidio. Maar net als vele andere Belgische designers worstelde hij met de productiekosten, denk maar aan Veronique Branquinho (die gelukkig terug is met haar label dankzij de samenwerking met de Italiaanse kledingsproducent Gibò). Egidio Fauzia besliste om het anders aan te pakken en verkoopt vanaf nu enkel nog rechtstreeks aan klanten in tijdelijke showrooms en aan veel lagere prijzen dan in een gewone winkel, well, well now he's got my attention!

Grijp je kans om de collectie van F. Egidio te gaan bewonderen in het Modemuseum van Hasselt. Er is altijd een goede reden om naar het Modemuseum van Hasselt te gaan, momenteel kan je er de indrukwekkende collectie die het museum zelf over 25 jaar bijeen verzameld heeft aanschouwen, denk maar aan historische stukken van Chanel, Dior, YSL, ... (Belmodo is al eens gaan checken en het is de moeite, lees het volledige verslag in "Modemuseum Hasselt verlengt Collectie #02(5)".). Maar het hoeft niet enkel bij window-shoppen van museumstuks te blijven, want tussen vrijdag 5 en zondag 14 september 2014 vind je er dus ook de pop-up shop van F. Egidio! De ideale gelegenheid om de nieuwe collectie te bewonderen, passen en who knows mee naar huis te nemen!

Egidio Fauzia grijpt in de FW2014 van F.Egidio terug naar zijn roots in zijn geboortstad Hasselt. Als zoon van Siciliaanse mijnwerkers putte hij inspiratie uit verschillende soorten gesteenten. De verschillende samenstellingen en prachtige kleuren van de gesteenten komen naar boven in de stoere en toch vrouwelijke collectie. Geen kleren waarmee je zelf ondergronds gaat zitten wroeten want hij vertaalt die ruwe gesteenten in luxueuze stoffen en scherpe contouren, met als resultaat een trendy en eigenzinnige collectie. 

Als je de pop-up shop in Hasselt niet kan bezoeken, kan je nog altijd in Antwerpen gaan diggen naar mijnwerkersschatten! Van donderdag 11 tot zondag 14 steptember 2014 is de zomercollectie al in Antwerpen bij StafCharlotte (Kronenburgstraat 19, 2000 Antwerpen) te spotten, wel enkel op afspraak. Schrijf je in via [email protected] zodat er zeker een hapje en drankje op jou staan te wachten in Antwerpen! 

Pop-up shop Modemuseum Hasselt, van vrijdag 5 t.e.m. zondag 14 september 2014. Te bezoeken van 10:00 tot 17:00.

Foto's © F.Egidio. 

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded