Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Diamonds are a girl’s best friend

Door Angelique op 03.09.2014

Dat Antwerpen iets van diamanten afweet, is algemeen geweten. Niet voor niets dat 84% van alle ruwe diamanten ter wereld en de helft van de geslepen varianten langs Antwerpen passeert. Het werd dus hoog tijd dat Belmodo er eens een kijkje ging nemen. En dat hebben we dan ook gedaan!


Bij L&A Jewels wordt elk juweel eerst digitaal ontworpen. Elk ontwerp is uniek en kan ontworpen worden op aanvraag.

Het Diamantmuseum is dan wel gesloten, maar de Stad heeft een goede vervanger gevonden: de wandelbrochure 'Ontdek schitterend Antwerpen'. Deze gids leidt jou doorheen de diamantwijk en vertelt jou alles wat je maar weten wil. De geschiedenis van de wijk? Check. Een blikje achter de schermen? Check. Ook de kiddies gaan zich rotamuseren met de fotozoektocht. Ideale gezinsuitstap!Daarna wordt het ontwerp in een wassen boom gegoten die daarna naar de goudsmid gaat.

Geen zin om zelf alles met een boekje uit te zoeken? No prob! Reserveer een gegidste wandeling door de diamantwijk. Op 2 uur is dat gefikst en weet je alles - maar dan ook alles - over de diamantwijk. Voor de echte diamond lovers is er ook een blikje achter de schermen mogelijk. Tijdens deze tour kom je op plaatsen waar je normaal gezien niet toegelaten bent zoals de beurs en het atelier van een slijper.


Hier wordt het juweel gezet, geborsteld en gepoleist.

En als je er écht geen genoeg van krijgt, kan je ook altijd het Diamantpaviljoen aan het MAS bezoeken. Hier kan je het 'briljantwerps' ontdekken met het volledige verhaal achter ECC tennisraket en de geschiedenis van de diamant in de stad. En in de MASshop kan je het fotoboekje A brilliant story kopen dat naast de rijke geschiedenis van de diamant ook leuke anekdotes van o.a. Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor en Rubens deelt.


Bij Van der Veken wordt alles met de hand gemaakt. Ze beginnen dus steeds van 0 met bijvoorbeeld een blok metaal.

En heb je na al die bezoekjes zin - en de centjes - om zelf een diamant aan de haak te slaan? Dan kan je dankzij de Stad en Antwerp World Diamond Centre vanaf nu terecht bij de juweliers die het kwaliteitslabel 'Antwerp's Most Brilliant' dragen. Zo laat jij je vanaf nu nooit nog in het zak zetten door te veel te betalen voor je diamanten. De juweliers kan je herkennen door de sticker op hun deur.

Meer info vind je hier:

Wandelbrochure: Balies van Antwerpen Toerisme & Congres
Gegidste wandeling: 3 weken van tevoren reserveren via 03/203.01.03 of [email protected]
Diamant achter de schermen: 4 weken van tevoren reserveren via 03/360.52.52 of [email protected]

Met medewerking van Marijke Vissers.

page loaded