Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Een ticket richting Firenze aub!

Door Tiany op 30.08.2014

Want daar is iets heel leuks te zien, de tentoonstelling "Equilibrium" die helemaal draait rond Salvatore Ferragamo's studie naar de anatomie van de voet. You've heard me! Mr. Ferragamo had als grootste doel mensen in comfortabele schoenen te zien lopen, just feeling happy and strutting their stuff. Dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan en dan is Salvatore maar aan het studeren geslagen!


No worries, het wordt geen saaie - maar uiteraard zeer interessante en verrijkende - tentoonstelling rond de anatomie van de voet. Moest dat het geval zijn, zouden we er niet mee naar jullie lieftallige hoofdjes smijten. Wat kan je er dan wel vinden? Alles binnen the fields of wetenschap, kunst, architectuur, archeologie, circus en dans dat een link heeft met Salvatore's studie. Je kan er dan ook werken vinden van o.a. Matisse, Canova, Picasso, Rodin en Bill Viola.


Aan het begin van de zomer werd de tentoonstelling met de nodige toeters en bellen ingehuldigd. Zo is er buiten op de Santa Trinita Square een metalen constructie van Cecil Balmond te zien en konden de gasten genieten van een optreden van het prestigieuze Firenze Danza Ballet Company. Het 60 jarig bestaan van Pitti Immagine Uomo werd ook ineens uitgebreid gevierd. 2 vliegen in 1 klap, noemen we dat!


Als je tussen dit en eind april 2015 een tripje Firenze gepland hebt, weet je dus waar je moet zijn voor wat kunst, cultuur en een tikkeltje fashion!

Foto's © Equilibrium.

Met medewerking van Marijke Vissers.

page loaded