Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Dior tentoonstelling in Musée Christian Dior

Door Koen op 24.08.2014

Fotografie OF mode, dat is voor mij altijd al een dilemma geweest. Had ik beslist dat ik fotograaf wilde worden, dan koos ik toch weer voor mode. Had ik een nieuw boek over fashion gekocht, dan kreeg ik toch weer een voorkeur voor fotografie. Die up-and-down beweging was de story of my life. Maar wat als je die 2 nu zou combineren? Dan kom je terecht bij de Dior Granville Exhibition 2014.

Op de expositie publiceert Dior de catalogus ‘Images de légende’, een boek met mythische en iconische beelden van Dior, inclusief de fotografen.


© Norman Parkinson.


© Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.


© Henry Clarke.

De expo geeft een blik op de link tussen kunst en het modehuis Dior; het toont in welke mate fotografie heeft bijgedragen tot het succes van Dior. And let’s be honest: Dior, dat is succes tot de 7de macht. En bovendien toont het de samenwerking tussen Maison Dior en de fotografen.

Dior werkte al samen met grote fotografen als Irving Penn, Erwin Blumenfeld, Henry Clarke, Peter Knapp, Helmut Newton and many more.


© Dior

De tentoonstelling vindt nog plaats tot zondag 21 september 2014 in het Dior Museum in Granville: 1 Rue d’Estouteville, 50400 Granville in Frankrijk. Voor meer (praktische) informatie, klik hier.

Ben je komende maand nog in Frankrijk, in de buurt van Granville? Breng dan zeker le Musée Christian Dior een bezoekje.

Topfoto © Dior.

Met medewerking van Jana Limbourg.

page loaded