Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Ice Bucket Challenge

Door Kim op 22.08.2014

Celebs & models die emmers ijswater over hun hoofd gieten, een nieuwe trend? De kans is groot dat je er de voorbije week wel iets van hebt zien voorbij komen op je Instagram feed - en als je je afvroeg waarom de rich & famous dit nu precies allemaal lijken te doen: we're here to explain!

The ice bucket challenge gaat als volgt: je post een filmpje waarin je de volle ijslading krijgt en nomineert dan 3 mensen om hetzelfde te doen. Best grappig, maar er schuilt ook een goed doel achter. Het concept wil een groter bewustzijn creëeren van de ALS ziekte (oftewel amyotrofische laterale sclerose, een ziekte die leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren).


De uitdaging werd een tweetal weken gelanceerd in Amerika en een heleboel bekendheden à la Oprah Winfrey, Justin Bieber, Cara Delevingne, J Lo, Lena Dunham en Justin Timberlake gingen de uitdaging aan onder de hashtag #IceBucketChallenge en #StrikeOutALS. Intussen is er al zo'n 4 miljoen dollar ingezameld voor de ziekte, in vergelijking met de 1,2 miljoen van vorig jaar.

Celebs for a good cause - iets wat we enkel kunnen aanjuichen, toch? Wij geven je alvast graag een selectie van onze ice bucket favorieten, niets dat jou tegenhoudt hierna om ook de emmer met ijswater boven te halen!

page loaded