Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

A Joy story

Door Tiany op 22.08.2014

"Ik moet bijna 22 geworden zijn om te beseffen dat ik al heel mijn leven Mary Poppins probeer te zijn." - dixit Joy Anna Thielemans -

Joy Anna is pas 22, actrice, presentatrice en schrijfster van een wekelijkse column in Flair. En nu heeft ze gewoon ook een boek geschreven 'gewoon Joy'. O Joy, you put the rest of us to shame ... want hoewel deze little lady nog piepjong is, heeft ze al een heleboel te vertellen! Dromen, ideeën en fantasieën, over alles heeft Joy al wel eens nagedacht. Van een hoofdstukje filosoferen over haar eigen naam tot brainstorms over stijl, liefde & kids.  

"Over wat gaat je boek?" vroegen ze Joy Anna.

"Mezelf. Denk ik. Dat vroegen ze.
Nee over alle mensen rond mij.
Daar heb ik zin in.
Of dingen die ik meemaak.
Gewoon meer dan sociale media kunnen vertellen.
Ik weet het niet.
Zucht.
Over wie ik echt ben, neem ik aan" - aldus Joy -

Het is inderdaad niet simple comme bonjour om het boek te omschrijven, het is zeker geen biografie en eigenlijk past het ook niet in een ander lectuurhokje. Het boek kan je nog het best definiëren als een verzameling hersenspinsels. Het is alsof je door het hoofd van Joy bladert, je komt er herkenbare dingen tegen, gedachten waar iedereen al wel eens bij stil staat en dan lees je weer iets waar alleen Joy ooit aan gedacht kan hebben.

Om het te vatten moet je het boek gewoon vast pakken en gezellig met een theetje in de zetel ontdekken, voor je het weet ben je een namiddaglang met Joy (pun intended) aan het denken over vragen als 'Wat betekent mijn naam voor jou?', 'Wanneer ben ik kwetsbaar?', 'Trek ik mij aan wat anderen van mij denken?', 'Link een lied aan mij.' en 'Waarvoor maak ik nooit genoeg tijd?'. Merci Joy want je herinnert ons nog eens aan die belangrijke hamvragen in het leven!

"Als er iets is waar ik zeker van ben in mijn leven, dan is het dit: ik wil mama worden, door mijn mama. Zodat ik de liefde die ik van haar krijg kan doorgeven aan mijn kinderen." - Gewoon Joy -

"Wanneer zou je mij willen zijn?" - dixit gewoon Joy -

Daar kan ik je alvast op antwoorden Joy, als ik zo door je boek blader: Every day of the week

Gewoon Joy (€19,95), ISBN 978-94-6131-308-9, Uitgeverij Van Halewyck

Foto's © joyannathielemans.tumblr.com & Jens Mollenvanger.
Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded