Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Talent to watch: Charite Smet

Door Loes op 19.08.2014

We loooooove pictures, daarom zijn we ook massaal verslaafd aan Instagram. Ik kan uren en uren door mijn feed srollen, dubbeltappen, nog eens opnieuw bekijken en vervolgens discussieren met mijn vrienden. “Seg heb je dat haar van die al gezien? Schoon he?’. Maar hoe meer overload van foto’s, hoe erger écht talent opvalt tussen de iPhone snapshots.


Meet Charite Smet, een opkomende modefotograaf met prachtige foto’s met een hoek af. Charite gaat nooit opzoek naar klassieke fashion foto’s. Iedere foto heeft een zeker gevoel van strangeness. Je kent de pinterest quote wel: There is no beauty without strangeness. Awel, daar zijn Charite haar foto's het perfecte voorbeeld van


Dit is niet altijd zo geweest. Toen Charite begon met fotograferen wou ze enkel babes voor de lens en durfde ze photoshop wel eens heel fanatiek te gebruiken. Dat is nu compleet anders. Al haar foto’s tonen een pure, edgy en rauwe kant. Ze vertellen een achterliggend verhaal dat voor fotograaf Smet steeds voorop staat. Geen attack van Photoshop meer op haar modellen, enkel puurheid en schoonheid. Geen barbieversies van de meisjes die al beeldschoon zijn van zichzelf.


Ze mocht al foto’s maken voor de webshop van Enes, de pretty scarfs van Haustier en de juwelen Angular. Is het overbodig om te zeggen dat we van deze lady nog veel gaan horen? Let’s kick some ass Charite

Foto's: © Charite Smet 

page loaded