Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Wat vindt Elisabeth Ouni van Oostende?

Door Michael op 14.08.2014

Elisabeth Ouni is a very busy bee! Ze combineert tal van jobs als model, dj en freelance digital media consultant. Ze schrijft ook A Polaroid Story, een muziek en storytelling blog, waar ze de grootste artiesten in hiphop en r&b portretteert met een Polaroidfoto. Daarbij deelt ze het verhaal hoe ze toppers als Pharrell Williams, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, ... voor haar lens krijgt. Maar Ouni is vooral een hard core ambassadrice van Oostende.

"Toen ik als jong model constant naar Brussel of Antwerpen moest, werd ik er steeds op afgerekend dat ik van Oostende was - die marginale stad - en kreeg ik regelmatig de lacherige opmerking wat ik daar toch in godsnaam deed. Sindsdien ben ik mijn liefde voor Oostende en al haar positieve aspecten in de verf gaan zetten bij iedereen die me over de stad aansprak. En daar ben ik eigenlijk nooit mee gestopt."

"Het is tijd dat Oostende haar kroon als koningin der badsteden terug opeist." - aldus Elisabeth Ouni -

"Toen ik op mijn 15de in Oostende op school belandde, voelde ik mij voor het eerst verbonden met de mentaliteit die er heerste. Ik heb er mijn beste vrienden en relaties aan over gehouden en mijn meeste herinneringen zijn verbonden aan Oostende. Ik ben blijven plakken tot enkele maanden geleden toen ik voor professionele redenen moest verhuizen naar Gent."

"Oostende heeft een ruwheid waar ik van hou. Oostende is ook effortless. De stad kan zonder enige moeite heel lelijk en heel mooi zijn. Oostende heeft karakter en net omdat het een havenstad is, komt er een zotte mix van mensen terecht."

"Aan de zee uitwaaien dat is toch iets speciaals voor mij. Ik woon momenteel in Gent, een fantastische stad, laten we eerlijk zijn. Maar ik voel dat ik er snel rusteloos word en minder snel buiten ga hangen dan ik deed in Oostende. Een horizon zien is een luxe, 1 keer je die luxe gehad hebt, ga je die ook heel snel missen."

"En ook op modevlak heeft Oostende veel te bieden. Er is een goede opmars bezig. Boetieks als Pied de Poule die Belgische ontwerpers verkoopt, Vitrine Lulu Store met Jean Paul Gaultier, Carven, L'Oxygène met Filippa K en Patrizia Pepe. L'Alchimiste, met ongelofelijke vintage. Brutus + die bespoke tailoring voor mannen aanbiedt. En zelfs gewoon de aanwezigheid van de Delvaux winkel. Maar het kan natuurlijk nog beter. Oostende moet het vertrouwen uitstralen dat ze op modevlak verdient. Oostende is de voormailige koningin der badsteden, het wordt tijd dat ze terug haar kroon opeist."

apolaroidstory.wordpress.com
www.ouni.be

Voor Ouni's local secrets en meer #MODEinOOSTENDE kan je in het magazine terecht! Verkrijgbaar in alle deelnemende winkels.

page loaded