Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

WECANDANCE, yes we can!

Door Tiany op 11.08.2014

Wij Belgjes zijn wel wat gewoon op gebied van festivals. Ons landje haalde deze zomer wel eens vaker het wereldnieuws met onze übercoole festivals. Sinds vorig jaar hebben we er een vaste waarde bij: WECANDANCE. Dit beachfestival heeft zich op korte tijd kunnen opwerken tot 1 van onze absolute topfavorieten!

Afgelopen weekend was WECANDANCE aan haar 2de editie toe. Als het goed is, dan moet het gezegd worden. Dus bij deze: het was FAN-TAS-TISCH! Why? We geven je 4 damn good reasons: music, fashion, beauty & foodporn!


© Maxime Byttebier.

Op zaterdag 9 en zondag 10 augustus werd het strand van Zeebrugge besprenkeld door een mythisch sausje: farao’s en Cleopatra’s marcheerden het zonovergoten strand. Walk dance like an Egyptian was de boodschap. We moesten dan ook 2 keer kijken toen er plots enkele kamelen de festivalweide betraden.


© Shanice Engel.

Dat WECANDANCE not your average festival is, kan niemand ontkennen. We hebben dan ook nog nooit zoveel fashionista’s gespot op een festival dan op WECANDANCE. De dresscode was duidelijk: ancient Egypt en Memphis style. We spotten veel zwarte maxidresses en gouden accesoires.


© WECANDANCE-facebookpagina.

We kunnen zonder twijfel WECANDANCE uitroepen tot meest fashionable festival van het land. Het lijstje designers dat ze wisten te strikken is er dan ook 1 om U tegen te zeggen. Naast haar eigen WECANDANCE-collectie, creëerde ook het Parijse fashionlabel Eleven Paris een WECANDANCE-look geïnspireerd op de Egyptische architectuur en de Amerikaanse sport-spirit. Amsterdams modehuis Zoe Karssen ontwierp speciaal voor WECANDANCE exclusieve fanny packs - oh yes they are back! En we konden zelfs vintage shoppen bij Belgische ontwerper Bernard Gavilan.

M.A.C Cosmetics zorgde dan weer dat we er tip top in orde uitzagen. Ze herinterpreteerden de looks van het Oude Egypte en creëerden voor all us beauty lovers de perfecte WECANDANCE make-up. Om onze Egyptian look nog meer edge te geven, gingen we langs bij tattoodesigner Claire Laffut. Geen paniek, we hebben in onze zatte bui geen onbezonnen dingen gedaan! De skin art van LACLAIRE is washable en blijft dus (jammer genoeg) slechts enkele daagjes hangen. Perfect om na te genieten van de sweet aftertaste van WECANDANCE!


© WECANDANCE-facebookpagina.

Over taste gesproken: voor de foodies onder ons was WECANDANCE een echt culinair uitstapje! Vergeet de frikandellen en het pak frieten. Na WECANDANCE ligt de lat van jouw festivalsmaakpapillen opeens 5 Egyptische piramides hoger. Als gastronimisch intermezzo bracht The Jane een zuiders geïnspireerd gerechtje - lees gerechje - à la Sergio Herman die trouwens in levende lijve aanwezig was. Raw food addicts en curieuzen konden dan weer bij Essence Cuisine hun dada vinden, terwijl Balls & Glory overheerlijke Fata Morgana ballen voor de dag toverde.


© Shanice Engel & WECANDANCE-facebookpagina.

Van al dat lekkers kregen we ook dorst en daarvoor konden we aan geen beter adres zijn dan bij Hannah Van Ongevalle van de cocktailbar The Pharmacy in Knokke-Heist. De 26-jarige Hannah won de Belgische finale van de prestigieuze Diageo Reserve World Class wedstrijd en mag zich tot 1 van de beste bartenders ter wereld rekenen. In een gitzwarte tent in de vorm van een Egyptische graftombe serveerde ze ons haar Bob Me Up, een pittige cocktail van Ketel One Vodka, aardbeien, kerstomaat, citroen en peper. In 1 woord? Jummieeeeeee!


© WECANDANCE-facebookpagina.

Last but not least zorgde WECANDANCE ook dit jaar weer voor een nationaal en internationaal gerenommeerde line-up. Fans van House, Techno, Deep House en Urban kregen bij de 4 podia het neusje van de zalm van de elektronische muziek geserveerd. Zo stonden we te grinden op de stage gehost door niemand minder dan Elisabeth Ouni van A Polaroid Story i.s.m. A Cut Above en Club 69 en waren we dan weer helemaal in de underground vibe bij Nächtvøgels x Lucid. Tale of Us en Kölsch sloten #WCD14 af en lieten ons snakkend naar de volgende editie achter. Who’s with us?


© Tiany Kiriloff.

Show us jouw peace, love & happiness mood met jouw leukste WECANDANCE latergrams met de hashtags #WCD14 en #Belmodo

Topfoto © WECANDANCE-facebookpagina.

Met medewerking van Shanice Engel.

page loaded