Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashionable overnachten in Amsterdam

Door Loes op 01.08.2014

Ik woon in Antwerpen maar als ik zeg dat Amsterdam me geadopteerd heeft, is dat zeker geen overdrijving. Ik denk dat we mogen spreken van een co-ouderschap tussen beide steden. Niet zo ver van elkaar maar toch een wereld van verschil.

De stad van de mooiste grachten, fantastische shops, heerlijke restaurants, hysterisch enthousiaste mensen en de coolste feestjes op aarde. En daar wil je natuurlijk meer dan 1 dagje blijven. SOS: een super tof hotel in Amsterdam gezocht!

Normaal zou ik zeggen dat je ver weg van de toeristische en mainstream routes moet blijven voor een leuk en origineel hotel. Yes whatever, call me a hipster … Maarrrrrr hotel The Exchange is een grote uitzondering op de regel. Ze liggen op de Damrak, 1 van de straten die overloopt van souvenirwinkeltjes maar The Exchange en zijn ontbijt en lunchroom STOCK zorgen voor een mooie verademing in het straatbeeld.


Hotel The Exchange is een hotel met rooms dressed like models. En daar is niets aan gelogen. Ik kreeg een kamer geïnspireerd op een grote Rembrandt kraag, en mijn mond viel letterlijk open van verbazing. Bij het enthousiast versturen van snapchats van de kamer kreeg ik een berichtje terug van een vriendin “OHMYGOD, DAT IS GEEN HOTELKAMER, DAT IS DE HEMEL’. And damn right she was.


Je kan kiezen van een basic kamer van 1 ster tot een design walhalla van 5 sterren. Alle kamers zijn ingericht volgens unieke concepten die fashion en hotel design combineren. Dit is het werk van alumni of afstudeerders van het Amsterdam Fashion Institute. Mijn oude school, daar komen natuurlijk alleen topstudenten vandaan, wink wink.wink.


Alle leuke extraatjes op een rijtje:

  • Buiten de prachtige kamers zit je natuurlijk KNAL in het centrum.
  • Heerlijke Rituals producten op alle kamers. 
  • Wifi all over the place, en we kunnen spreken van een zeldzaam goede internetverbinding!
  • Breakfast allllllll day in het STOCK café voor al je brakke Harry dagen na een stevig avondje stappen.

Do I need to say more? Absolute topper dus voor al je bezoekjes aan onze hartstikke gezellige Noorderburen. Ik spring as we speak weer op de (niet zo rechtstreekse, doe daar iets aan NMBS!!) intercity. See you there Belmodo lovers

Foto's © The Exchange.

page loaded