Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

A night at the museum

Door Michael op 30.07.2014

Deze zaterdag 2 augustus is het weer zover, de Museumnacht in Antwerpen! Dat wil zeggen dat jij tussen 17:00 en 01:00 naar hartelust in jouw favoriete Antwerpse musea kan rondneuzenSpeciaal voor haar 10de verjaardag nemen er dit jaar wel 17 musea deel om deze 10de editie samen met jou te vieren. Olé!

Ook ons teerbeminde MoMu doet mee en stelt met plezier haar huidige collectie Birds of Paradise open voor haar nachtelijke bezoekers! De tentoonstelling geeft een mooi overzicht van het gebruik van veren doorheen ons favoriete stukje geschiedenis, fashion history. Verwacht je aan silhouetten van o.a. Chanel, Balenciaga, Alexander McQueen, Ann Demeulemeester en Christian Dior. 1 van de topstukken is dan ook de witte mantel uit zwanendons die je hierboven ziet.

Lees alles over de tentoonstelling in het Belmodo artikel: EXPO: Birds of Paradise!

Speciaal voor deze 10de editie heeft het MoMu 10 silhouetten van hedendaagse ontwerpers geselecteerd die door Antwerpse fotograaf en kunstenaar Michaël Smits digitaal werden geïnterpreteerd. Het resultaat? Zeer kleurrijke bewerkingen die deze nacht nog een tikkeltje feestelijker maken! 

Het is dus zo klaar als een klontje. Zaterdag gaan we allemaal massaal naar de Museumnacht om onze culturele kennis weer wat op te krikken. See you there!

Met medewerking van Marijke Vissers.

page loaded