Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

10 redenen waarom jij naar Dranouter moet gaan!

Door Angelique op 27.07.2014


Festival Dranouter is hét lievelingsfestival van Belmodoangel. Zij geeft je 10 redenen, waarom jij naar West-Vlaanderen moet afzakken op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014.

De 10 tips van Belmodoangel

1. Pak uw kinders, ouders, schoonouders, honden en katten - weet niet of dit officieel mag - mee. Dranouter is the family festival of all festvals! Zowel jij als je kiddies en de oudere generatie amuseren er zich ten top. Gegarandeerd een succesvol weekend!

2. Het heuvelland is het mooiste stukje België. Ideaal om even weg te trekken van het drukke city life. Het moeten niet altijd de Ardennen zijn hé! Voor een beetje rust hoef je het niet zo ver te zoeken.


3. Het beste restaurant ter wereld met de beste chef ter wereld - Kobe Desramaults - In De Wulf is in Dranouter gelegen én heeft ooit al eens een eetstandje op het festival gehad. Of dat dit jaar het geval zal zijn, moet ik even bij de schoonfamilie checken ;o).

4. Als ik naar een festival trek, ga ik voor hippie chic. En laat dat nu perfect bij Dranouter passen! De hippiesfeer van weleer is er met z'n tijd geëvolueerd en heeft ondertussen een rock 'n roll jasje gekregen. Alleen verkies ik de term hippie chic want ik heb nog geen tattoo's.

5. Op het vlak van beauty moet je niet moeilijk doen. Ik ga resoluut voor een natural glow, te beginnen met een dagcrème mét SPF. Daarna wat touche éclat, mascara en afwerken doe ik het geheel met een baume eclair van Clarins. Meer moet dat niet zijn!


6. Om eerlijk te zijn, is het niet de affiche die mij naar Dranouter trekt. Wat dan wel? Of beter, wie dan wel? Mijn vriend Jelle Desramaults. Hij is er geboren en getogen en Dranouter is dan ook altijd 1 groot feest met de schoonfamilie en onze beste vrienden. Dat maakt Dranouter voor mij een topfestival!

7. Mijn zoontje Marcel kan en gaat ook altijd mee! Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen en er is altijd veel animatie voorzien. Kindergrime, straattheater, artistieke attracties ... perfect voor de kids om zich goed te amuseren en bezig te houden zodat de mama en papa er ook een onvergetelijk festival op nahouden! 


8. Anders dan bij andere festivals heeft Dranouter altijd een geweldige Belgische line-up en dat heb ik graag. Waarom de programmatie overspoelen met internationale acts als we zo veel talent van eigen bodem hebben? Ook dit jaar heeft Dranouter zijn best gedaan en kunnen we namen als Flip Kowlier, Gabriel Rios, Laïs, Geppetto & The Whales en Kapitein Winokio verwachten.

9. Op een uurtje rijden van het centrum van het land waan je je in een andere wereld! The perfect weekend escape!


10. Het allerleukste op Dranouter is de closing party in de grote dranktent. Alle locals blijven plakken en er wordt massaal veel oldschool dance gedraaid. Nogal contradictorisch met het festival zelf, maar dat is net waarom het een perfecte afsluiter is!

Foto's © Dranouter.

Met medewerking van Marijke Vissers.

page loaded