Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

AKIN TO___ the exposition

Door Koen op 21.07.2014

Inspiratie nodig voor een cultureel zomeruitstapje? Het weekend van vrijdag 25 t.e.m. zondag 27 juli is hét moment om Hasselt te verkennen! Dan kan je er namelijk de tentoonstelling Cu (63,546), AKIN TO____ gaan bezichtigen, een niet te missen kans om het verhaal achter dit jonge modelabel te ontdekken!

Het artistieke project 'De Coöperatieve' wordt georganiseerd door het kultuurhuis De Tijd Hervonden. Deze Galerij bevindt zich in de Witte Nonnenstraat, ga er zeker is langs want je vindt er niet enkel een galerij, maar ook een concept store, een boekenhandel, een bistro en een cafétje.

Hun artistieke programma is steeds een zoektocht naar cross-overs tussen verschillende disciplines als design, literatuur, performance, beeldende kunst, ... Wil je een orginele uitstap aan je vriendinnen voorstellen, check dan zeker de website, want ze organiseren een waaier aan creatieve activiteiten als ontbijtwandelingen, debatten en andere culturele evenementen.

Alert modeliefhebbers, nog tot zondag 1 maart 2015 hosten ze een tentoonstellingsreeks opgezet rond beeldende kunst, design en mode in samenwerking met kunstenaars, curators, kunstrecensenten, ...

Er staan maar liefst 50 tentoonstelling op de planning, steeds rond het werk van een ontwerper of kunstenaar. En dit weekend is het jonge modelabel AKIN TO____  aan de beurt. Sounds familiar? Belmodo was al fan van het 1ste uur, lees het artikel nog is na: Gespot: AKIN TO____.

Het jonge duo, Caroline Hiernaux en Margaux Bolle ontmoetten elkaar tijdens hun modeopleiding aan La Cambre in Brussel. Na hun studies liepen ze stage bij grote namen als Maison Martin Margiela, Helmut Lang en Lanvin. In oktober 2013 zetten ze de stap om hun label op te richten, het concept achter AKIN TO___ is een morfologisch spel tussen architectuur, wetenschap en esthetiek, een boeiende mix die wordt vertaald in bijzondere snits en prints.

De FW2014 collectie draait rond het element koper, Cu. Vandaar de naam van de expositie: Cu. Ga zeker is langs want deze ontwerpsters hebben een boeiend verhaal te vertellen, hun collectie is opgebouwd rond sterke concepten en symbolisme, zo is elk kledingstuk voorzien van een metalen plaatje waarin de naam van de nieuwe eigenares wordt gegraveerd! Een symbolische overdracht van designer naar draagster en het beginpunt van de realtie tussen het stuk en het individu. Wat een prachtige manier om die intense relatie met je kleding te bekrachtigen!

De tentoonstelling Cu (63,546), AKIN TO___ is te bezichtigen op vrijdag 25 juli van 18:00 tot 22:00 en zaterdag 26 en zondag 27 juli van 14:00 tot 18:00.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded